Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rodics utspel - pikar Billborn: "Det är allt jag begär"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Vladimir Rodic har varit missnöjd med sin situation i Hammarby.
Serben anser att han inte alltid har blivit rättvist behandlad - något det har blivit ändring på sedan Milos Milojevic tog över laget.
- Jag är väldigt nöjd med rollen jag har nu, säger Rodic till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Vladimir Rodic.

Vladimir Rodics vara i Hammarby har varit långt ifrån självklar det senaste året. Förra hösten lånades 28-åringen ut till norska Odd BK och under första delen av säsongen 2021 har han haft svårt att få speltid i allsvenskan.

Men sedan nye tränaren Milos Milojevic kom till klubben har situationen förändrats för Rodic. Serben har startat nio av Hammarbys tolv senaste matcher, oftast i en ny position som höger wingback.

- Jag ska inte ljuga, det är en ganska rolig position att spela på. Men det blir lite mer löpning än vad jag är van vid, säger Vladimir Rodic till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det var dock rätt jobbigt i början. Jag är inte en defensiv spelartyp i grunden så det var ganska svårt med positionering och så där. Men nu har jag kommit in i det och senaste tiden har det fungerat väldigt bra. Jag skulle kanske inte älska att spela wingback hela karriären ut, men jag gör allt för laget och så länge jag får spela är jag glad.

ANNONS

Tidigare under säsongen har Vladimir Rodic öppet kommunicerat att han varit missnöjd med sin roll i laget. Nu skickar 28-åringen en känga till Stefan Billborn, Hammarbys tidigare tränare, som gav Rodic sparsamt med speltid under sin sista tid som ansvarig för laget.

- Jag är väldigt nöjd med rollen jag har fått sedan Milos tog över. Han har behandlat mig rättvist, och det är allt jag begär av min tränare, säger Vladimir Rodic.

Utveckla gärna – anser du att du inte har blivit rättvist behandlad tidigare?
- Om man alltid ger maximalt av det man kan på alla träningar, alltid bevisar vad man kan i alla inhopp man får och hela tiden visar tränarna att man är i bra form - då förtjänar man att få en chans i startelvan. Så kan jag väl uttrycka det.

Vladimir Rodic vill helst lägga det förflutna bakom sig och blicka framåt emot, vad han hoppas blir, en spännande avslutning på allsvenskan.

ANNONS

- Jag anser att jag gjorde det bra när jag fick chansen mot Maribor och Norrköping. Då ska man vara kvar i laget, och det har jag varit sedan dess. Det är en rättvis behandling. Jag har jobbat hårt för det här och känner stor glädje över speltiden jag får. Nu har jag fått chansen av tränaren och då vill jag ge tillbaka för förtroendet, säger han.

Mycket talar för att Vladimir Rodic finns med i startelvan även på söndag då Hammarby gästar rivalen Djurgården på Tele2 Arena. Trots att det inte kommer finnas några Bajen-fans på plats ser 28-åringen fram emot att få spela derby igen.

- Det var ett tag sedan nu. Nu kommer inte vår publik vara på plats men det spelar ingen roll. Publik driver mig. Vi vet att matcherna mot Djurgården är speciella och jag kan garantera att vi kommer göra en 100-procentig insats, säger Vladimir Rodic.

ANNONS
Publicerad 2021-09-10 kl 17:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto