Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Rolle" trots måltorkan: "Jag är nöjd med anfallsspelet"

Malmö FF har vunnit bara en av tolv matcher och nedflyttningsstrecket är närmare än SM-guldet. Men tränaren Roland Nilsson är lugn och tämligen nöjd med det laget har presterat.

- Vi gör allt det vi ska göra. Jag tror inte man kan skapa klarare chanser än vad vi gör. Det är väl det här att vara lite kyligare i de avgörande lägena för att trycka dit dem, säger Nilsson till Expressen.

Han berättar för tidningen om att allting stämmer på träning men när det blir dags för match inträffar en låsning som är svår att sätta ord på.
- Många tror att vi inte tränar men det gör vi. Det sitter bra på träning men det gäller även att göra det på match. Spelarna känner ju: Vad f-n det funkar ju det vi gör. Vi har ett bra passningsspel, vi skapar målchanser och gör allt det vi ska göra, säger Nilsson.

På diverse supporterforum på nätet kritiseras Nilsson för handlingsförlamning och att han försent insett hur illa det är med Malmös offensiva spel, som borde bli avsevärt bättre.
Men han själv tar lätt på den kritiken.
- Fotboll går ut på att skapa målchanser och sen gäller det att sätta dit dem. Vad kan vi göra mer än att skapa chanser? Jag fattar inte det resonemanget.

Nilsson själv säger sig vara nöjd med det anfallsspel som Malmö presterar.
- Ja, det är jag. Det är ju ändå så att Halmstad är väldigt bra på att försvara sig och vi skapar 20 avslut, varav åtta är på mål och två i målställningen. Det måste man vara nöjd med.

Allt fler kritiska röster höjs om att Nilsson borde lämna sitt jobb därför att laget inte vinner under hans ledning men han menar att det kommer att lösa sig.
- Det finns inga magiska recept. Nu känns det som att vi inte kan göra någonting. Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mål i denna matchen.

Publicerad 2009-07-21 kl 14:17
Annons
Annons
Annons