Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rönning inför Malmö-matchen: "Vi tänker inte på guldet"

Allsvenskan

Elfsborg tar emot Malmö FF under onsdagskvällen på Borås Arena.
Målvakten Tim Rönning ger sin syn på den kommande toppmatchen.
- Vi tänker inte på guldet, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Slutstriden i den allsvenska toppen blir mer och mer spännande och resultaten blir alltmer viktiga. IF Elfsborg tar emot Malmö FF i omgång 20 under onsdagskvällen på Borås Arena. Elfsborgs målvakt Tim Rönning ger sin syn på den kommande toppmatchen.

- Otroligt spännande och roligt. Sedan är det en otroligt viktig match för båda lagen får man ju säga, säger han till Fotbollskanalen.

Det blev förlust mot Malmö i maj, kan ni dra några lärdomar av den matchen inför den här och vad i så fall?
- Vi har mest fokuserat på oss själva och gått igenom senaste matchen mot Östersund. Vi kollade på vad som gick snett där och nu vet vi vad vi ska göra för att kunna slå Malmö.

Annons

Vad har ni kommit fram till gick snett mot Östersund?
- Vi blev för långa stundtals och vi hängde inte riktigt ihop som en enhet. Det har vi varit bra på innan. Samtidigt har vi ett par chanser att göra mål på men Aly Keita var vass i målet och hans försvar framför honom var skickliga också. Ibland vill inte bollen in och så var det senast.

Malmö har haft en rad poängtapp nu, påverkar det er syn på matchen något?
- Det är klart vi gillar när de tappar poäng såklart men nej det är inget vi tänker på, absolut inte. Vi försöker bara fokusera på våra egna prestationer och våra matcher. Sen får vi se i december hur långt det tar oss.

Hur ser ni på era chanser om guldet?
- Vi har inte tänkt på det alls. Vi tar en match i taget som sagt och försöker få med oss tre poäng. Gör vi bra prestationer varje match så har vi stora möjligheter att ta tre poäng och det är där vårt fokus ligger. Varje träning, varje match, en dag i taget.

Annons

Hur ser du på din egen säsong?
- Jag tycker det har funkat bra med mig och med övriga i laget. Vi har hittat ett sätt att försvara på och jag tycker vi har gjort många bra matcher på senare tid. Vi ska egentligen bara fortsätta med det vi har gjort. Vi känner oss trygga med alla situationer under en match och det är det som har gjort att det har gått så bra också. Vi börjar med försvaret och sen tar vi anfallet därefter.

Matchen mellan lagen i våras slutade 2-1 till Malmö efter mål av Veljko Birmančević, Jo Inge Berget och Per Frick.

Publicerad 2021-09-22 kl 11:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto