POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Rörd Hasse Berggren - tråkigt för El Kabir

Två allsvenska avsked när Gefle tog emot Mjällby på Strömvallen. Ett avsked var lyckligt - en rörd Hasse Berggren avtackades inför hemmaplubliken. För Moestafa El Kabir blev dock ett trist slut.

I 21:a minuten tog Moestafa El Kabir en djupledslöpning, men stoppade plötsligt upp och kastade sig i gräset i smärta.

- Det där ser ut som en rejäl bristning, säger Canal Plus expert Tony Gustavsson när han får se sekvensen.

Skadan var så allvarlig att El Kabir fick bäras ut på bår - David Löfqvist fick komma in stjärnans ställe. Ett tråkigt slut på en kort men fantastisk allsvensk karriär - nu väntar Serie A och Cagliari för El Kabir.

För en annan anfallare blev allsvenska avskedet bättre; Geflepubliken gav Hasse Berggren ett värdigt avslut på karriären. 38-årige Berggren - med 65 mål på 235 allsvenska matcher - gjorde ju nyligen klart att han slutar med omedelbar verkan. Inför matchen hyllades han med banderoller från fansen. Efteråt var det stående ovationer för en tagen Berggren.

– Det är fantastiskt. Fansen sluter upp mer och mer, säger Berggren till Canal Plus.

- Det är både tråkigt och skönt att sluta.

Berggren kom in i 65:e minuten och fick ett par lägen att sätta extra krydda på avskedet. Bästa läget kom när han stod helt ensam i straffområdet, men Mattias Asper räddade.

– Det är för jävla dåligt. Jag får den lite för nära fötterna, jag försöker sikta tunnel men det är så det är, kommenterar Berggren, som fortsätter i Gefle i en ledarroll.   

– Jag ska vara med Pelle (Olsson) och Thomas (Andersson) runt det sportsliga och försöka suga åt mig så mycket som möjligt. Det ska bli kul, så får vi se om det är något för mig, säger han.

Gelfe närmare segern i en chansfattig match - närmast mål förutom Berggren var Mikael Dahlberg med två nickar, en i ribban och en rakt på Asper.

Publicerad 2011-05-26 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå