Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rosenborg jagar AIK-stjärna

Rosenborg har det tunt på målvaktssidan och siktar nu in sig på AIK:s Daniel Öhrlund samtidigt som Patrik Bojent är nära en övergång till Öster.

- Vi kommer att förstärka laget med en målvakt, säger Rosenborgs sportchef Erik Hoftun till Svenska Dagbladet.

AIK:s målvakt Daniel Örhrlund har en stark vår i ryggen och stod för en strålande insats senast i prestigemötet mot IFK Göteborg. Den norska toppklubben Rosenborg är i behov av en ny målvakt och ser 29-årige Öhrlund som ett mycket bra alternativ.
- Vi har tre målvakter, två av deras kontrakt går ut efter säsongen och därför kommer vi att förstärka med en ny målvakt. Daniel Öhrlund är väldigt bra, han var duktig i Fredrikstad.

Daniel Öhrlund har de senaste åren fått utstå en del kritik för sitt målvaktsspel och förra säsongen valde AIK att förstärka med den finska U21-landslagsmannen Tomi Maaanoja som fick ta över första platsen. Öhrlund lånades ut till Fredrikstad i Norge där han gjorde succé. Öhrlund återvände sedan till AIK inför säsongen för att åter se sig bli första målvakt efter att Maanoja råkat ut för ett allvarligt benbrott.

Nu kan han alltså lämna allsvenskan ännu en gång för spel i norska Tippeligan.
- Det vill dom (Rosenborg), men Daniel ska vilja. Det är flera klubbar som har visat intresse för honom, även utanför Skandinavien. Vi får se om han flyttar under sommaren eller efter säsongen. Men Daniel har ingen brådska eftersom det går väldigt bra för honom och han spelar i ett bra lag, säger hans agent Patrick Mörk.

Dessutom är AIK:s vänsterback Patrik Bojent nära en övergång till division I-laget Östers IF.
- Det kan vara klart inom någon dag. Han kommer ju två mil utanför Växjö, säger Fredrik Gustafsson, sportsligt ansvarig i Öster.

Publicerad 2009-07-16 kl 09:07
Annons
Annons
Annons