Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rösler med flera hårda passningar till Häcken: "Hur kan ett allsvenskt lag ha råd med Jeremejeff - jag var förbluffad"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF möter Häcken i premiären.
Ordkriget mellan lagens tränare är redan igång. 
- Vi har tre stora ekonomier (i allsvenskan), Malmö behöver inte ens träffa helt rätt men rätt så rätt, då tar vi inte dem, sa Andreas Alm i podcasten 3-5-2.
- Jag vet hur mycket Häcken betalade för Jeremejeff. De försöker lägga förväntningarna på oss, säger Uwe Rösler.

Foto: Bildbyrån.

På måndag är det Malmö FF mot BK Häcken och det har redan skapats hetta inför matchen. Häcken har haft en bra vår, men Andreas Alm har tonat ner lagets chanser att vinna SM-guld, bland annat i en intervju med podden "3-5-2".

- Det är många som har sagt "Vad bra ni ser ut", och vi vill inte att vi ska se dåliga ut. Vi vill vara i final och så vidare, men man måste någonstans parera förväntningarna. Folk blir "ni kanske kan vinna i år?". Ja, men vänta nu. Vi har tre stora ekonomier (i allsvenskan). Dessutom vann Djurgården cupen i fjol efter en jäkligt bra insats mot Malmö, sa Alm i podden. 

ANNONS

- Och de hamnade sjua-åtta i serien. 

- Jag har inte varit med jättelänge, men tillräckligt länge för att inte "krokbena" mig själv med resonemangen som förs om oss att vinna, men är det så att de tre största ekonomierna snubblar, då ska vi jaga dem. Då ska vi jaga dem. 

- Träffar Malmö rätt en säsong, de behöver inte ens träffa helt rätt men rätt så rätt, då tar vi inte dem. De måste hacka mer än så. 

När Uwe Rösler hörde resonemanget så blev han förvånad med tanke på det ekonomiska perspektivet.

- Hade jag varit Häckens tränare hade jag gjort samma sak, men jag vet också hur mycket de betalade för (Alexander) Jeremejeff. Daniel Andersson berättade hur mycket de betalade, och jämför sedan det med vår största värvning..., säger Rösler till Fotbollskanalen.

- Då sa jag "hur kan en klubb som Häcken ha råd med en spelare som Jeremejeff?". Då pratar vi inte om att vara i en position som en massiv underdog. 
ANNONS

- Hur kan ett allsvenskt lag ha råd med Jeremejeff? Jag var förbluffad. 

Rösler nämner även att Häcken inför 2018 förlängde med Paulinho och har fått spelaren att stanna kvar. 

- Häcken försöker att vara underdog. De försöker lägga förväntningarna på oss. När var den senaste säsongen när Malmö inte var favorit? Du kommer inte ihåg det, jag kommer inte ihåg det. För oss är det normalt. Vi som klubb omfamnar det och vi ska omfamna det. Vi som klubb ska inte må dåligt över att vara i positionen där vi är. Vi ska inte be om ursäkt för var vi är. Om Häcken och AIK hade gjort det bättre i Europa, då hade de vunnit 100 miljoner (kronor) och sålt för 50 miljoner. Det gjorde vi och vi ska vara stolta över det. Våra ledare i klubben, våra spelare, de borde vara stolta över positionen vi är i. 
ANNONS

- Att spela mot Häcken i första matchen var det bästa som kunde hända. Häcken ser sig själva, och vi ser dem också så för vi respekterar dem, som en utmanare. Att spela måndag kväll inför fullsatta läktare... Mina spelare är redo. Det kan jag säga. Det ger oss ingen garanti att vinna matchen, men vi är i en väldigt bra position för att göra det. 

Häcken har under våren gått till final i cupen och vunnit samtliga träningsmatcher utom två. Ändå vill inte Rösler byta försäsong med dem. 

- Jag föredrar vår försäsong då vi spelar matcher där vi vet att vi kanske inte vinner varje match. Vi utmanar oss, vi förbereder vår säsong av att spela mot internationellt motstånd. Dels för att vi behövde inför Chelsea, men också för att vi ville med exempelvis Brentford och Alkmaar. För mig och mina spelare är det ett klart bättre sätt att utmana sig på. 
ANNONS

Trots förlusten mot Öster i cupen, trots det som hände mot Norrköping (1-4)?
- Ja, för jag kan också prata om varje lag vi mötte internationellt. Vi har spelat mot bra till väldigt bra motstånd. Vi kan börja med Lyngby, gå över till Krasnodar och Kiev. Bra matcher. Chelsea. Brentford vinst, Alkmaar vinst. Alla de internationella matcherna ger mycket, men vi presterade också bra till väldigt bra. Det är vår måttstock på att utmana oss och utveckla oss. Det är det vi behöver i allsvenskan, men det är också det vi behöver för förhoppnings fler äventyr i Europa.

Ni är där du vill att ni ska vara? 

- Jag tror det, ja. Jag tror att vi fysiskt definitivt är tillräckligt bra. Jag litar på mina spelare och vi har redan sett det, fokuset och koncentrationen vi hade i Alkmaar. 

- Vi är redo nu.
ANNONS

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Andreas Alm, som sa att han inte tyckte att citaten var riktade mot Alm personligen utan mot svensk fotboll generellt.

När det gäller Malmö FF:s trupp totalt sett så har en av de stora frågorna det här året handlat om alla spelare kan få tillräckligt med speltid. Rösler säger att en av hans stora uppgifter är att få alla i föreningen att förstå att det är en sådan här trupp som krävs för att prestera i allsvenskan och i Europa. 


- Vår trupp är gjord för mer än 30 matcher. Det är upp till oss att uppnå det. Jag är glad över vad jag har tillgängligt. För mig har det varit en inlärningskurva, som tränare, att få ett svenskt lag att förstå att vi har konkurrens. För varje position har vi två spelare som slåss om det. Det är den internationella standarden, men i svensk fotboll är det inte standard. Det är mitt jobb, och tränarnas jobb, och ledarnas jobb att förklara det för spelarna. 
ANNONS

- Alla måste förstå att de behövs. Personen som klipper gräs behövs. Alla behövs för att leva och andas den kulturen. De som klippte gräset gjorde ett fantastiskt jobb att förbereda matchen inför Chelsea och inför nu. De som serverar frukost och lunch, maten är fantastiskt förbättrad jämfört med förra året. För staben, för ledarna, för spelarna, för alla. Det handlar om kultur. Det är en utmaning jag ser väldigt mycket fram emot: kan vi implementera det mer och mer och mer? Då kan det dra oss framåt. 

Det måste ha varit en av dina största utmaningar: att förklara för spelarna. Vi har ju redan sett några spelare lämna, där de tydligt sa "jag vill spela fler minuter, så därför lämnar jag"?
- Ju fler matcher vi har, desto fler minuter får spelarna. Hur bra man gör det när man får minuterna, det indikerar hur många minuter du kommer att få. 
ANNONS

- Jag har alltid personligen tyckt att vara en del av ett vinnande lag och kanske spela 70-75 procent av matcherna, är för mig viktigare än att spela 100 procent av matcherna och vara i ett mittenlag. 

Han är också nöjd med alla investeringar som föreningen har gjort, både till truppen i vinter men även på andra delar. 

- Daniel (Andersson) och Niclas (Carlnén) har gjort ett fantastiskt jobb med pengarna vi har tjänat, inte bara 2018 utan om vi går tillbaka till Åge Hareide, (Allan) Kuhn, Magnus Pehrsson, och mig. De senaste fem åren har den här klubben tjänat mycket pengar, och all kredd till ledarna, till förre ordföranden, till styrelsen, till Niclas, till Daniel, för att de har investerat pengar i faciliteterna, gräsplanen, ledarstaben, för kraven i europeisk fotboll betyder också mer krav på ledarstaben. Förbättringar och investeringar i truppen. Det måste göras på detta sättet och vi är stolta att vi är i den här positionen. 

ANNONS

- Vi har förtjänat rätten, för vi har gjort det riktigt bra och behöver inte be om ursäkt till någon. Om man har framgångar som den här klubben har haft i många år nu, då kommer det alltid finnas folk som vill att du ska desperat ska misslyckas. Det är samma med Manchester United, samma med Liverpool på 70- och 80-talet, det är samma med oss nu. Vi är inte rädda. Vi gör vårt bästa och ser var vi hamnar.

Publicerad 2019-03-30 kl 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto