POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Rött kort och bevarad nolla i Borås

Elfsborg vårdar den finaste ägodel ett lag kan ha i den allsvenska tabellen.
Nollan i förlustkolumnen.
IFK Göteborg kunde inte sudda ut den. 2-0 (1-0) på Borås Arena var inte mycket att snacka om.

Målen var dessutom snygga, speciellt det första.
Den första kom på retur efter en fenomenal räddning av IFK:s Kim Christensen. Bollen gick från elfsborgare till elfsborgare framför IFK-kassen innan Daniel Mobaeck vände ut och in på kroppen och gjorde mål på cykelspark.
Tvåan kom också på retur, rakt ut i plan och en bra bit från mål mötte Emir Bajrami och hittade en lucka vid ena stolproten, dit Christensens långa armar inte nådde.
Då hade det gått knappt tio minunter av andra halvlek, och illa blev snabbt värre för göteborgarna.

Pontus Wernbloom, som snart byter Göteborg mot Alkmaar, satsade hårt i närkamp med Elfsborgs målvakt Ante Covic och blev själv liggande på mållinjen.
Elfsborgsspelarna skällde och Wernbloom fick hjälp av klubbkamraten Sebastian Eriksson och när allt var sagt och färdiggestikulerat så fick Eriksson rött kort och fick lomma av plan. Wernbloom åkte rullbår från plan men var strax tillbaka igen.

Boråsarna hade då redan grepp om tillställningen, oavsett röda kort eller ej. Laget hade med Martin Ericsson, före detta IFK Göteborg och danska ligan, och han fick spela drygt en halvlek. Hans andra, så här långt i allsvenskan.

Göteborg, med Tobias Hysén på topp, hamnade stundtals långt ner i banan och Hysén hade ibland långt till närmsta lagkompis när han rusade mot mål.
Elfsborgs mittbackar Teddy Lucic och Martin Andersson var dessutom ovanligt omedgörliga och rensade effektivt.
Mot slutet fick Hysén hjälp av Wernbloom, men med en man kort var det svårt för IFK att få ordentligt tryck i offensiven.

TT

Publicerad 2009-05-04 kl 22:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå