POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Runströms finansiering i fara för Bajen

Björn Runström är på väg hem till Söderstadion, men för att finansieringen ska hålla krävs att en ny riskkapitalidé fungerar - det gör den inte idag.
- Vi har ungefär fem miljoner i nuläget, vi behöver elva, säger klubbens VD Henrik Appelqvist till fotbollskanalen.se.

Hammarby håller på att sjösätta en ny form av riskkapitallösning. Den bygger på att privatpersoner och företag gör investeringar i Hammarbys spelartrupp för minst 100 000 kronor. Investerarna i sin tur får sedan avkastning vid eventuella spelarförsäljningar.

De pengar som Hammarby får in ska klubben omsätta i nya spelare.

- En bra idé för både hjärnan och hjärtat. Framför allt hjärnan eftersom vi bedömer att det kommer att ge bra avkastning, säger klubben VD Henrik Appelqvist.

Men det finns problem. Deadline för projektet var satt till den sista april. Innan dess skulle klubben ha samlat ihop 15 miljoner kronor, något man misslyckades med.
- Folk tycker att det här är en bra idé och intresset finns men många vill ha mer betänketid, förklarar Appelqvist.

Nu har klubben ändrat kraven. Ny deadline är sista maj och summan som ska samlas in är sänkt till elva miljoner kronor. Dit tror Hammarby att man kommer att nå.
- Vi skulle kunna förlänga ytterligare, men vi känner att det borde vara klart då. Vi har klara möjligheter att lösa det.

Hur mycket har hittills kommit in?
- Jag vet inte om det är en dagsfärsk uppgift, men vi ska vara över fem miljoner i alla fall.

Vilka är det som investerar?
- Det är både privatpersoner och företag. Vissa har investerat minimibeloppet på 100 000 medan vissa har lagt så mycket som en miljon.

Pengarna ska omsättas i nya spelare och som fotbollskanalen.se tidigare avslöjat är Björn Runström ett namn som står högt upp på önskelistan - och som skulle kosta en hel del pengar.

Publicerad 2008-05-08 kl 23:29
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå