Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydström om Bergqvists flytt: "Andra faktorer som spelade in"

Allsvenskan

Douglas Bergqvist lämnar Kalmar FF för Riga FC.
Ett beslut som inte är helt taget på sportsliga grunder.
- Allsvenskan är en bättre liga, Kalmar FF är ett bättre lag, säger Henrik Rydström till Barometern.

Foto: Bildbyrån

Efter förra säsongen lämnade Douglas Bergqvist Kalmar FF. Han skrev på för ukrainska Tjornomorets, som han sedan lämnade när kriget började. Vårsäsongen har därefter spenderats i Kalmar FF på lån. Men inför uppehållet meddelade klubben att försvararen inte kommer spela den sista matchen som återstår under kontraktstiden utan att han redan nu lämnar klubben.

Bergqvist kommer i stället att lånas ut till lettiska Riga FC.

-  Douglas får ju tala för sig själv, men jag vet att han trivs väldigt bra i Kalmar och Kalmar FF. Men han har också uttryckt en längtan att verkligen få testa en helt annan miljö. Det blev inget i Odessa, men nu dök Riga upp och, tja - varje spelare måste gå sina egna steg, förklarar Kalmar-tränaren Henrik Rydström för Barometern.

ANNONS

Det är alltså inte bara sportsliga grunder som ligger bakom beslutet.

- Allsvenskan är en bättre liga, Kalmar FF är ett bättre lag, men det var andra faktorer som spelade in i Douglas val av klubb och land och det är inga hard feelings mellan oss. Jag är tvärtom nöjd med det vi fick ut av lånet av Douglas och vi är glada om vi har varit en del i förverkligandet av hans fotbollsresa, säger han.

Douglas Bergqvist har spenderat en stor del av sin fotbollskarriär i England, där han är uppväxt. Han har även spelat i Norge och Polen.

Publicerad 2022-06-02 kl 16:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto