Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström om skräckmatchen - ''Mycket köttande och tufft överallt''

Abiola Dauda målskytt för svenska mästarna. Men det var en match som blev en skräckresa mot vilt satsande armenier.

– Men det var en perfekt match för oss, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till Barometern.

Mika liknade inte alls det motstånd Kalmar hade tidigare i veckan från ryska Krylia Sovetov. Armenierna hade inte samma bollskicklighet men var desto mer offervilliga och satsade vådligt i närkamperna.

– Det var lite som att komma tillbaka till superettan. Mycket köttande och tufft överallt. Det mest komiska var att de inte fick ett enda kort för det – deras enda varning kom när en kille kastade bort bollen, sade Henrik Rydström.

Kalmar befinner sig fortfarande på träningsläger i spanska Marbella. För motståndet den här gången stod de armeniska mästarna FC Mika. Matchen slutade alltså oavgjort efter att Abiola Dauda gett svenska mästarna ledningen i den 74:e minuten. I slutminuterna kunde Mika kvittera.

Kalmar FF:s ledningsmål kom till efter en vacker kontring där David Elm några ögonblick tidigare lyckades vinna bollen under en Mika-kontring. Elm vände spelet och lyckades frispela Abiola Dauda som avslutade behärskat.

Det var ett Kalmar FF utan sin stora stjärna Rasmus Elm som träningsspelade pä Marbella. Dessutom saknades Tobias Carlsson och Erik Israelsson på grund av sjukdomar och skador.

Matchen förrycktes mycket på grund av ett riktig dåligt väder vilket även gjorde planen lidande.

Det engelska nyförvärvet Daryl Smylie spelade för KFF men visades ut i den andra halvleken. Engelsmannen spelade - enligt rapporterna -  alldeles för vårdslöst matchen igenom och i den 87:e minuten fick domaren nog och visade ut Smylie efter ett andra gula kort.


FotbollDirekt.sePublicerad 2009-03-01 kl 21:14
Annons
Annons
Annons