Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström: "Önskar att domarkåren sätter upp koner där man får jubla"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Djurgården firar.

Daniel Mendes gjorde Kalmar FF:s mål i 1-1-matchen mot Djurgården.

Då fick han gult kort för att han tackade Gud.

- Jag önskar att domarkåren sätter upp någon form av koner var vi får jubla, säger Henrik Rydström till Canal Plus.

En kamp mellan två lag med dåligt självförtroende. Kalmar som kom från 0—1 hemma mot Gefle, och Djurgården som inte vunnit på tre matcher. Något som fått tränaren Magnus Pehrsson att byta målvakt redan i sjätte omgången. Både hemmalagets Tommi Vaiho och Kalmars Etrit Berisha var tveksamma i flera lägen. Typiskt nog kom målen på fasta situationer med rörigt försvarsspel.

Det hade bara gått två minuter när Kasper Hämäläinen fick en frispark på vänsterkanten. Joona Toivio fick träff med högerfoten och bollen var bara millimeter från att gå in bakom Berisha i Kalmarmålet. När hela Kalmarförsvaret stod och tittade på bollen stötte just Hämäläinen in 1—0.

Lika passivt var det i Djurgårdens straffområde efter en hörna som till slut påminde om en bandysituation, med hela hemmalagets backlinje på rad på mållinjen medan Kalmarspelarna stod i en hög och försökte skjuta in bollen bakom Tommi Vaiho. Daniel Mendes lyckades till sist och valde att fira med att springa ut till Djurgårdsklacken och jubla vilket bestraffades med ett gult kort i 22:a minuten. I den 86:e fick han sitt andra gula och blev utvisad.

- Jag vet inte riktigt varför han får en varning. Uppenbarligen är det på det sättet att man inte får jubla på alla ställen på fotbollsplanen. Jag önskar då att domarkåren sätter upp någon form av koner var vi får jubla. Det här påverkar ju hela matchen att han blir varnad. Då visar domaren att publiken har rätt att behandla Mendes som man vill, säger Henrik Rydström till Canal Plus.

- Sedan åker han på en varning och blir utvisad. Huvuddomaren säger att han inte tänkte varna honom utan att det var assisterande domaren. Alltså, Mendes tackar Gud som vanligt när han gör mål, jag vet inte om det är obcent mot Djurgårdens klack.

Publicerad 2012-04-29 kl 17:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons