Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rysk mästare vill hem till allsvenskan - sugen på Blåvitt

Nästa år väntar spel i Champions League med Rubin Kazan. Trots det längtar den svenska doldismittfältaren hem till Sverige och allsvenskan.

Peter Gitselov är ett av våra minst kända utlandsproffs. Men det är knappast många fler än Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Kim Källström som tillhör en bättre klubb. Under 2007 lämnade Gitselov oväntat Boden för spel med Rubin Kazan. I år blev klubben ryska mästare. Men för svensken har det varit en tung säsong. Efter ett bra första år i Kazan har han i år varit utlånad till andraligalaget Rostov.

- Jag spelade skitmånga matcher och det gick bra. Sedan kom deras 50-årsjubileum och det satsades massa pengar och klubben värvade nya spelare. Men då vann klubben ligan också, säger Gitselov till Norrbottenskuriren.

Med Champions League-spel nästa säsong ökar nu Kazan satsningen ytterligare. Förre Juventus-spelaren Stephen Appiah är senaste tillskottet och trots ett år kvar på kontraktet är Gitselov osäker på sin framtid.

- De kan ringa i morgon och säga att jag inte ska komma tillbaka. Då får jag sitta hemma i stället med lönen betald. Man vet aldrig hur de tänker men jag är kvar för tillfället.

Gitselov drömmer givetvis om Champions League, men faktiskt lika mycket om allsvenskan - och IFK Göteborg. Detta sedan han på ett läger i Spanien blev påmind om skillnaden mellan svensk och rysk ledarstil.

- Ja, fy fan. När jag satt på bänken så såg jag Stefan Rehn, tränaren i Göteborg, som stod och pushade på spelarna. "kom igen gubbar, bra pass" och sådana där saker medans våran tränare stod och skrek "Vad fan gör du? Du är värdelös". Då tänkte jag att vilken lyx att spela i Göteborg, alltså, säger han till Norrbottenskuriren.

Var kände du att du helst ville spela?
- I det läget - Göteborg (skratt).

Publicerad 2009-03-13 kl 10:31
Annons
Annons
Annons