Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så hamnade Frimpong i AFC: "Han vet att vi tar hand om våra spelare"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

AFC Eskilstuna har värvat den tidigare Arsenal-mittfältaren Emmanuel Frimpong. Den senaste av flera spelare med meriter från storklubbar i AFC.
- Spelare känner till varandra och frågar hur man trivs hos oss och det är ingen som klagar här, säger ordföranden Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

Under tisdagskvällen presenterades Emmanuel Frimpong för AFC Eskilstuna. Den ghananske mittfältaren har meriter från Premier League- och Champions League-spel med Arsenal, som han tillhörde 2011-2014.

Hur gick det då till när den meriterade spelaren hamnade i Eskilstuna? Ordföranden Alex Ryssholm menar att det främst rör sig om sportchefen Azad Budaks kontakter. Men också mycket om det Frimpong har fått höra från andra spelare i AFC. Bland annat backen Jernade Meade som är fostrad i Arsenal, och som tillhörde klubbens A-lag samtidigt som Frimpong.

- Han vet att det finns flera spelare från stora klubbar i vår klubb. Vi har en back från Arsenal också. Sedan finns det fler spelare som spelat i både Premier League och Championship. De vet att vi hjälper till att ta ett steg högre upp. De litar på oss. De kommer hit för att kunna ta ett steg vidare, säger Ryssholm till Fotbollskanalen.

- Han är en bra spelare. Han sa själv att han har följt vår klubb sedan ett tag tillbaka, kanske två år. Han vet att vi tar hand om våra spelare. Spelare känner till varandra och frågar hur man trivs hos oss och det är ingen som klagar här. Alla vår spelare trivs jättebra. Så det är jättestort faktiskt, när de tar beslut att komma till oss.

Vad betyder det för intresset för AFC Eskilstuna att få in en sådan spelare?
- Det kan betyda jättemycket för AFC Eskilstuna. Det är ett stort namn och det är många som följer honom. Det kan lyfta fotbollen i Eskilstuna, i hela staden, tror jag. Vi försöker att betala tillbaka till Eskilstuna. De välkomnade oss med öppna armar, vi trivs här jättebra. Det känns som att kommunen och Eskilstuna-borna vill ha oss här. Vi vill betala med samma mynt och göra allt det bästa för våra supportrar.

Alex Ryssholm menar att Emmanuel Frimpong fortfarande håller en väldigt hög nivå och att han på fotbollsplanen levererat i Ryssland.

- Han känner sig jättebra och han är i jättebra fysisk form. Han är en jättebra spelare. Men han trivdes inte i Ryssland helt enkelt, säger AFC-ordföranden.

- Jag pratade med några ryska kollegor som följt honom där. De sa att han alltid har hållit hög nivå. Men det var problem i Ryssland med det som ligger utanför fotbollen. Men han var alltid i bra form.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-22 kl 12:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons