Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Säljer Henke-prylar för att resa staty - kolla in auktionen

Allsvenskan

Henrik Larsson blir snart staty – tack vare 17-årige Oscar Åkerström. Nu auktionerar han ut fotbollsklenoder för att finansiera projektet.

Åkerström och hans bror Carl har fått klartecken till att resa en staty över anfallslegendaren utanför Helsingborgs hemmaarena Olympia. Projektet kostar en halv miljon kronor och hittills har syskonen samlat in ungefär 300 000. För att finansiera resten drar de nu igång en nätauktion där ett trettiotal objekt ska säljas till högstbjudande.

Alltsammans är gåvor från de klubbar där Henke Larsson tidigare spelat.

– Jag mejlade dem och berättade om vårt projekt och bad dem skänka grejor till en auktion, säger Oscar Åkerström till HD.se.

Efter många om och men började prylarna dimpa ned i brevlådan och vissa av dem är rätt så åtråvärda. Vad sägs om en Ryan Giggs-tröja med autograf – som Manchester United skänkt? Eller Larssons egna skor från VM 2006? Eller outsidern: två par kalsonger, med Mikael Persbrandts autograf?

ANNONS

Den enda klubben som inte ställt upp är Celtic, där Larsson blivit närmast helgonförklarad.

– Kanske dyker det upp någon tröja därifrån, då lägger vi den till auktionen. De har varit mycket svåra att få ordentlig kontakt med och jag hade inte möjlighet att resa dit. Jag måste sköta skolan också, säger Oscar Åkerström.

I slutändan ska statyn stå på en meterhög piedestal. Henke blir fjord av brons – och är själv nöjd med arbetet som läggs ned av både skulptören Björn Elmart och bröderna Åkerström.

– Det är ett jättetrevligt initiativ av Oscar och hans bror. Och en stor ära för mig att bli gjord till staty medan jag fortfarande lever, har Larsson tidigare sagt.

Publicerad 2010-12-07 kl 19:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto