Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sana petad från MFF-truppen igen - och ny försvarsskada: ”Östersund det näst bästa laget i serien”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF gör tre förändringar till Östersund: Pa Konate, Tobias Sana, och Felipe Carvalho ut, in med Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic och Andreas Vindheim.

Malmö FF kommer till spel imorgon mot Östersund med tre försvarare frånvarande: Rasmus Bengtsson, Pa Konate, och Felipe Carvalho. 

Bengtsson har en långtidsskada och Konate skadade sig mot Elfsborg senast, men på lördagens träning var även Felipe Carvalho frånvarande. Fysioterapeuten Jesper Robertsson säger till Fotbollskanalen att Carvalho hade kunnat spela imorgon, men att de har valt att vila honom då han har en överansträngningskänsla. 

- Den har inte klingat av så som vi hade velat, och med tanke på hur matcherna ser ut så valde vi lite mer medicinskt taktiskt att ta bort honom till morgondagens match. 

Behrang Safari var också frånvarande på dagens träning, men tränade inomhus och är medicinskt klar att spela imorgon. Safari är lite sliten runt höfterna och fick köra alternativa övningar. 

- Det var för att optimera hans förutsättningar att spela imorgon, i samråd med ”Berra” och Magnus (Pehrsson) valde vi att göra det idag. 

- Det är ändå så lugn träning idag. 

Det blir därmed två raka byten i truppen: Carvalho och Konate ut, och in med den tidigare skadade duon Lasse Nielsen (huvudskada) och Andreas Vindheim (vadskada). Dessutom får Tobias Sana åter gå ut, och in kommer Dennis Hadzikadunic då Magnus Pehrsson vill ha ett försvarsalternativ. 

Pehrsson gav också en hint av vad vi kan få se i morgondagens hemmamatch mot Östersund. 

- Av det jag har sett tycker jag det har varit det näst bästa laget i serien. Det är inte förvånande, för de var bra redan förra året, och de vann försäsongsligan och vann cupen. 

- Det är ju en av våra främsta utmanare. 

Truppen: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki

Frånvarande: Rasmus Bengtsson (rehab efter knäskada), Pa Konate (lårskada), Felipe Carvalho (ljumskkänning), Tobias Sana, Teddy Bergqvist, Pavle Vagic, Samuel Adrian

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-13 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons