Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sebastian Eriksson sågar svenska domarkåren: "Vi kan inte acceptera detta varje gång"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Djurgårdens mål borde ha dömts bort för offside.
Nu går Sebastian Eriksson hårt åt den svenska domarkåren.
- Det är ju någonting varje match. Vi kan ju inte alla lag ställa oss och acceptera det varje gång, säger han.

Djurgården besegrade IFK Göteborg med 1-0. Det avgörande målet blev minst sagt omdiskuterat. På reprisbilderna kan man nämligen se att Magnus Eriksson stod i offside när han fick bollen innan Jesper Karlströms mål. Sebastian Eriksson var den spelaren i IFK Göteborg som stod närmast Eriksson och han var inte nöjd med domarna.

- Det blev ett offsidemål med tio minuter kvar och där avgjordes matchen. Det är bedrövligt. Jag känner hela vägen att jag har Magnus nedanför mig. Jag vet att han står nedanför. Det är en och en halv meter offside och han står offside, det är inte så att han löper in i offside. Han står där och jag förstår inte hur man kan missa det. Det är för jävla dåligt, säger Sebastian Eriksson.

- Matchen står och väger, vi har 0-0 och Djurgården får ett offsidemål med tio minuter kvar. Det blir ju tungt och det avgjorde den här matchen. Det spelar ingen roll hur vi spelar. Det finns olika sätt att förlora på och det här är kanske det värsta. Om man jämför med Häcken och få 0-4 i baken eller att förlora på en sådan här grej, jag vet inte vilket som är värst men facit blir ju samma med noll poäng.

Det har varit mycket skriverier och snack om domarna i år, är det att det skrivs mycket eller är det något som ni spelare har pratat om också, att det har varit lite för mycket?

- Ja men det är ju för dåligt. Man får inte missa en sådan. Det blir ju snack när det är sådana här saker varje gång. Det är ju någonting varje match. Vi kan ju inte alla lag ställa oss och acceptera det varje gång. Det går ju inte. Så det är väl därför som det blir snack varje gång för att det alltid är något, nu står det en kille en och en halv meter offside, han står offside, det går inte att missa. Det finns bilder på att linjeman står helt perfekt i linje. Magnus Eriksson är fem meter bredvid honom. Hur kan han missa det? 

Fick du någon reaktion av domarna efteråt?
- Jag frågade Hamlin (Johan, fjärdedomare) om det var offside och han säger: jag vet inte. Det är klart att han vet att det var offside, men de vågar inte ens säga det.

Publicerad 2017-05-15 kl 22:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons