Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SEF startar projekt mot läktarvåld

Idag startar projektet ”Stå upp för fotbollen!” som leds av Svensk Elitfotboll (SEF) med stöd från näringslivet för att lösa problemen med läktarvåld.
– Det går alltid att göra mer, säger SEF:s generalsekreterare Mats Enquist.

Se inslaget från nyhetsmorgon där projektet diskuteras.

I dag går startskottet för ”Stå upp för fotbollen!” – ett projekt som leds av föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), i nära samarbete med näringslivet. Canal+, Ica, Svenska Spel, Swedbank och TV4-Gruppen bidrar under 5 år med tillsammans med över 10 miljoner kronor till projektet, som syftar till att stärka, stödja och utveckla arbetet med supporterrelaterade frågor.

AIK, Djurgården, Gais, Hammarby och Malmö har redan börjat arbeta inom ramen för ”Stå upp för fotbollen!”.

Syftet är att lösa problemen med läktarvåld och projektet ska bidra till en positiv utveckling i denna viktiga fråga.

– Det görs redan i dag mycket inom både klubbarna, SEF och Svenska Fotbollförbundet, men det går alltid att göra mer. Stödet från näringslivet är viktigt och bidrar till att vi och elitklubbarna kan arbeta ännu hårdare med de här frågorna. Genom ”Stå upp för fotbollen!” öronmärks pengar som ska användas för att utveckla och professionalisera kommunikationen med supportrarna, säger SEF:s generalsekreterare Mats Enquist.

Inom ramen för ”Stå upp för fotbollen!” kommer klubbar inom Allsvenskan och Superettan att kunna få stöd av SEF och Stå upp för fotbollen för sitt arbete kring supporterrelaterade frågor. Fem klubbar – AIK, Djurgården, Gais, Hammarby och Malmö – har redan knutits till projektet och arbetar nu med stöd av ”Stå upp för fotbollen!” med att stärka sitt proaktiva arbete kring läktarkulturen.

Målet är att ytterligare företag ska vilja bidra till ”Stå upp för fotbollen!”, och att ytterligare klubbar ska få hjälp i sitt förebyggande arbete för en välkomnande läktarkultur.

Publicerad 2012-03-27 kl 09:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons