Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sef-vd:n om fotbollens nya avtal: "Nya pengar blir det"

Allsvenskan

Nytt tv-avtal och nytt avtal med Svenska Spel.

Vilket ger mer pengar.

- Sedan har vi i avtalen stora möjligheter att ytterligare vidareutveckla intäkterna och verksamheten, säger Mats Enquist till fotbollskanalen.se.

I våras gjorde Sef-ledningen upp med TV4-gruppen (CMore och TV4) om ett nytt tv-avtal 2016-19. I dagarna väntas Sef och Svenska Spel presentera ett nytt sponsoravtal, och klubbledare som fotbollskanalen.se är oroliga över att det inte blir de ökningar man hoppats på.

Sef:s vd Mats Enquist är av en annan uppfattning.

- Vi hoppas på att det ska bli klart (avtalet med Svenska Spel), det är intensiva slutdiskussioner nu, säger Mats Enquist som inte vill ge några siffror på hur mycket mer det ger klubbarna.

- Nya pengar blir det, och vi har kommunicerat de höjningarna de blir till klubbarna och anser att de ligger mer än väl i den nivå som man kan förvänta sig.

ANNONS

Sett till er vision om att fördubbla omsättningen på fem år så räcker det inte, eller hur?

- Nej, det är inte på den nivån att de två delarna innebär en fördubbling men sedan har vi stora möjligheter till att vidareutveckla intäkterna. Det är inte realistiskt att tro att en fördubbling kan ske via central försäljning av enbart två rättigheter.

- Vi ökar tempot fram till 2017 och om det dröjer till 2018 så får det vara så. Det här är ett arbete som alla måste vara med och bidra och man är inte vana vid att jobba ihop.

Mats Enquist säger att han och Lars-Christer Olsson är hoppfulla om att allt jobb gör att den ekonomiska utvecklingen för svenska elitklubbar går i rätt riktning, men poängterar att det finns många utmaningar och att det tar tid.

- SHL gör inte allt rätt, men mycket är bra. Ta bara att vi säljer 2,5 miljoner biljetter men vi vet inte något om de personerna och klubbarna har inte heller någon koll på dem och det rullar ut miljoner i biljettprovisioner till andra företag. Där har de kommit längre.

ANNONS

Hur ser du på kritiken om att ägamötet inte funkade bättre än att man fick be om ursäkt i mejl?

- Det var ett enstaka möte där vi släppte in för många externa föreläsare. Det tog för lång tid men det har vi ändrat på nu. Senaste mötet gick perfekt.

Publicerad 2013-12-16 kl 12:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto