Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Selins glädje efter Bajen-flytten: "Väldigt stort"

Allsvenskan 2022-01-09 kl 10:00

Sebastian Selin är klar för Hammarby.
18-åringen tror stenhårt på Bajens plan för honom.
- Jag tycker att det känns väldigt stort, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Hammarby presenterade i veckan Sebastian Selin, 18. Målvakten kommer närmast från Västerås SK, men var under förra hösten på lån hos Hammarby TFF och gjorde nio framträdanden i ettan. Nu har han i stället skrivit på för fyra år med Bajen på permanent basis och ses som ett stort framtidslöfte.

Selin berättar själv att han är väldigt glad över att flytten är i hamn. 

- Jag tycker att det känns väldigt stort. Det är en fin och stor klubb med mycket folk runt om som bryr sig om klubben. Hammarby har visat över tid att det är en klubb i svensk toppfotboll som har stor potential att göra något riktigt stort, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

När Selin var på lån hos HTFF tänkte han inte på att det kunde bli en flytt till Bajen. 

- Om jag ska vara ärlig tänkte jag inte på det då. Det var mer att det var en bra möjlighet med ett låneavtal över den resterande delen av säsongen. Jag tänkte mest då på att gå in, göra mitt bästa och göra allt för att HTFF skulle hålla sig kvar. Jag fokuserar mest på fotbollen och struntar i det som händer runt om under säsong.

Vad lockade mest med att skriva på för Hammarby?
- Klubben visade redan under hösten att de trodde på mig och såg mig för den spelaren jag är. Det lockade, samtidigt som de presenterade en bra plan som jag tror stenhårt på. Jag tror att det här är det bästa steget för min utveckling den kommande tiden. 

Selin menar att han troligen först och främst kommer spela med HTFF i ettan, samtidigt som han även kommer konkurrera med lite mer rutinerade Davor Blazevic, 28, och Oliver Dovin, 19, om en plats i Bajens mål i allsvenskan.

ANNONS

- Det är väldigt bra med HTFF, då det alltid finns en speltidsmöjlighet där med tanke på att de också har Davor och Oliver som är två riktigt duktiga målvakter som står för det allsvenska laget. Det finns alltid en bra möjlighet för mig att spela på en bra nivå med HTFF i division 1 och det var väldigt givande under hösten, säger han. 

Selin tror samtidigt att han kan ta en startplats i Hammarby i framtiden.

- Jag tror på mig själv och hoppas få en bra utveckling, så att jag kan spela med Hammarby i allsvenskan i framtiden, säger han. 

I januari i fjol var Selin i Portugal och provspelade med Vitoria SC Guimarães. 18-åringen vill dock inte berätta om det var aktuellt att flytta utomlands i stället för till Hammarby.

- Jag vill inte kommentera det så. Det står min agent för, och det är inte viktigt i det här sammanhanget. Nu är det Bajen som gäller och det tror jag på till hundra procent.

ANNONS

När Selin blev presenterad på Bajens hemsida sa sportchefen Jesper Jansson att målvakten har "en enorm potential". 18-åringen tycker att det är kul med berömmet. 

- Det är värmande ord. Man uppskattar att folk ser det man gör och det visar att jag gjort det någorlunda bra, inte minst under hösten. Det är väldigt kul att folk tror på en. Det motiverar en att bli bättre, säger han. 

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?
- Jag är en väldigt fysisk målvakt, och inte minst med tanke på min längd (2,02 meter), som gör att jag är väldigt fysisk av mig och gör att jag kan ta för mig mycket i luftrummet. Jag är en energispelare med mycket pondus som vill visa vägen för medspelarna. Jag är ganska kommunikativ, säger han. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto