Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sema om Uppdrag Gransknings uppgifter: "Allt vi gjorde på planen var fair i alla fall"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Under morgondagen sänds SVT:s Uppdrag Granskning om Östersunds FK.
Ken Sema tycker inte att eventuella problematiska uppgifter förringar klubbens prestation.
- Allt vi gjorde var otroligt, det var en saga, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Under tisdagen släpps Uppdrag Granskning (ett av fyra program, på SVT Play). I veckans avsnitt granskas Östersunds FK, Daniel Kindberg och den pågående ekobrottshärvan. Den tidigare ordföranden är misstänkt för ekonomisk brottslighet och ställs inför rätta i april.

Klubben skriver på sin hemsida att man känt till granskningen i "månader" och man har redan nu valt att gå ut och bemöta uppgifterna som man konfronterats med (alla uppgifter som klubben fått bemöta behöver nödvändigtvis inte komma med i programmet).

I uppgifterna från SVT, som presenterats för ÖFK, framgår bland annat att Östersund räddade sin elitlicens 2012, genom ekonomiskt fiffel.

ANNONS

Ken Sema, som var en del av lagets stora framgångssaga men som numera spelar i Watford och Premier League, är fåordig kring Uppdrag Granskning.

- Om det har jag inte så mycket att säga, jag var spelare där och allting som vi gjorde var otroligt, det var en saga. Sedan allt som har hänt bakom spelet har jag inte någon aning om, allt det med Kindberg. Jag tycker bara att det är synd det som har hänt och som jag ser honom och känner honom så är det en bra man som alltid gjort allt för ÖFK.

Sema tycker inte att eventuella problematiska uppgifter som kan komma att publiceras i Uppdrag Granskning påverkar sättet man ska se på Östersunds framgångssaga.

- Allt det vi gjorde var fair på planen i alla fall. När domaren blåste igång så var det fair. Vi var riktigt bra och förtjänar allt vi har uppnått. Allt annat som har hänt, det är synd så klart.

ANNONS

På frågan hur mycket kontakt han har med Kindberg och övriga i ÖFK säger han:

- Vi pratar lite i bland, han kan ringa och fråga hur jag mår och fråga hur det är i England. Sedan är det inte varje dag, men det är en bra kille.

Östersunds pressansvarige Niclas Lidström menar att klubben har svar på alla frågor som Uppdrag Granskning ställt och de välkomnar också granskningen.

-  Det är aldrig roligt när vi blir granskade på det här sättet, men vi är väldigt bekväma med de svar som vi har gett till Uppdrag Granskning. Vi känner att de frågor som vi har fått har vi kunnat besvara på ett riktigt bra sätt. Sen är det ju så att Uppdrag Granskning alltid kan välja att göra en vinkel som de känner är bra. Men vi har lämnat svar på de frågor som vi fått och känner oss nöjda med det. Uppdrag Granskning är ett viktigt program, det är inget snack om saken. Det är ett jätteviktigt program och vi välkomnar det här programmet.

ANNONS
Publicerad 2019-03-18 kl 19:44
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto