Semas succéinhopp sänkte Göteborg

Där ser man.
Succéinhoppet av Maic Sema låg bakom Göteborgs första förlust för säsongen.

Ett läckert Rabona-inlägg och två mål av en ersättare – det gjorde att Örebro besegrade dittills obesegrade Göteborg.

Redan efter sex minuters spel gav Robert Åhman Persson ÖSK ledningen, men läckrast var Astrit Ajdarevics förspel. Mittfältaren slog ett Rabona-inlägg som efter en liten skarv letade sig fram till Åhman Perssons vänsterfot.

1-0 till Örebro – men sedan kom dubbla vändningar. Först kvitterade Mikael Boman, som tog till vara på första startchansen på sju matcher, och sedan placerade Sören Rieks in 2-1 till Blåvitt i mitten av andra halvlek.

Men när Örebros tränare Alexander Axén valde att byta in Maic Sema ändrade matchen skepnad igen. En minut efter skiftet blev han frispelad i straffområdet och rundade målvakten John Alvbåge innan han la in kvitteringen i nätmaskorna. Och sedan, någon minut senare, slog han till igen.

Sema fullbordade vändningen och sitt succéinhopp när han sköt från distans med vänstern och ordnade en 3-2-seger för ÖSK. Och såg till att Göteborg förlorade för första gången i allsvenskan 2016.

Så startade lagen:

Örebro SK: Rinne - Björnqvist, Moberg, Almebäck, Ring - Gustavsson, Gerzic, Åhman Persson, Holmberg - Ajdarevic, Kamara

IFK GöteborgAlvbåge – Salomonsson, Bjärsmyr, Albornoz, Aleesami – Rieks, Albaek, Eriksson, Ankersen – Boman, Hysén