Sirius hade inga problem att besegra Häcken på hemmaplan.
Tre poäng som betyder att man nu går förbi Hisingsklubben i tabellen - och har säkrat ett nytt allsvenskt kontrakt.

Sirius-glädje.

IK Sirius hade chansen att, definitivt, säkra ett nytt allsvenskt kontrakt till 2022 när BK Häcken gästade Studenternas IP under måndagskvällen.

Framför hemmapubliken var Sirius det klart bättre laget spelmässigt i första halvlek, vilket man även fick utdelning för målmässigt. Drygt tio minuter var spelade när Jacob Ortmark öppnade målskyttet, och kort därefter utökade Moustafa Zeidan ledningen till 2-0.

Ledningen stod sig till paus, och i slutskedet av matchen fastställde hemmalaget slutresultatet. Sirius fick straff, fram klev Nahom Girmai Netabay som läckert chippade in 3-0.

Segern innebär att Sirius går förbi Häcken i tabellen upp på tionde plats med 37 poäng, en mer än Hisingslaget med en omgång kvar att spela. Därmed är det även klart att Uppsalaklubben spelar i allsvenskan nästa säsong.

Sirius: Ahlin - Mathisen, Colley, Widgren - Ståhl, Zeidan, Ortmark, Hellborg, Shabani - Sylisufaj, Kouakou.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Carlsson, Hammar, Hansen - Traore, Wålemark, Berggren, Bengtsson - Jeremejeff, Tuominen.