POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Sixten Boström - Från utskälld till hyllad

Örebro SK har genomgått en förvandling under hösten. Från det utskällda laget som inte kunde göra mål - till klubben som vägrar förlorar och nu hotar att plocka en placering på den övre halvan av tabellen.

ÖSK jobbade länge för att få in en ny tränare i vintras. Först i december presenterades Sixten Boström som ny tränare för Örebro och vid den tiden hade flera klubbar redan påbörjat sin försäsong. Finländaren kom in med tankar på gladfotboll och ett offensivt ÖSK. Men det gick inte alls. Spelet haltade och laget var helt befriat från målskyttar. När allsvenskan tog EM-uppehåll stoltserade Örebro med bleka fyra gjorda mål. På de senaste tolv matcherna har närkingarna svarat för 19 fullträffar. En total scenförändring.

- Vi kom in två nya tränare i januari som ville förändra en hel del mot hur det såg ut tidigare. Dessutom var seriestarten tidigare än normalt så vi fick fortsätta jobba på vårt grundspel långt in på säsongen, berättar tränaren Sixten Boström för FotbollDirekt.se.

Enligt Boström är ett väl fungerande grundspel en av förklaringarna till den positiva förändringen. En annan är förvärven av anfallarna Kim Olsen, Robin Staaf och målvakten John Alvbåge.
- Det är en kombination av alla bitarna. Sedan är självförtroendet en viktig bit. När vinsterna börjar komma så höjer sig hela laget.

Inför matchen mot IFK Norrköping har Örebro åtta raka matcher utan förlust.
- Jag tror att vårt stabila grundspel är den stora anledningen till förändringen. Men egentligen har det mesta blivit bättre sedan våren, tycker Boström.

Publicerad 2008-09-29 kl 12:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå