POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sixten ser inga genvägar i cupen

"Cupen kortaste vägen ut i Europa". Så resonerar många allsvenska tränare. Men inte Sixten Boström. Örebro-tränaren tycker att resonemanget är felaktigt.

Jonas Olsson i Blåvitt är bara en av flera tränare som basunerar att cupen är kortaste vägen ut i Europa. Försvarstal för att visa att man tar cupen på allvar?

- Det vet jag inte, det får de som sagt svara för, säger Sixten Boström till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Men jag ser det inte så. Visst, det är bara fem matcher som ska spelas. Men hur många lag är det som vinner fem raka matcher i allsvenskan? Och med bortamatcher dessutom? Oftast så är det ju de lag som är bäst i allsvenskan som är i final i cupen också, Helsingborg ifjol, året innan Blåvitt och AIK i final... Nej, jag har svårt att se att man kan ta någon genväg.


Samtidigt poängterar Boström att cupen är nog så viktig för ÖSK. Inför dagens hemmamatch mot Gais finns Andreas Haddad och Magnus Kihlberg på skadelistan, annars är alla tillgängliga. ÖSK-tränaren öppnar för att petade fjolårssuccén Marcus Astvald får starta.

- Ja, men det beror i så fall inte på att det är cupen, snarare att han har visat bra form. Vi spelar bästa med laget.  

Och Örebros form har överhuvudtaget varit bra på sistone. När laget mötte Gais hemma senast var det stor ÖSK-dominans.

- Ja, det såg bra ut. Nu verkar det som att Wanderson är borta idag och då blir det kanske ett annat offensivt spel av dem. Men vi kommer inte ändra på något bara därför, vi har vårt grundspel.

Att Örebro sett allt bättre ut kan till viss del tillskrivas nyförvärven, kanske framför allt Valdet Rama som visat klass på slutet. Boström är nöjd med förvärven och tror på betydligt mer framöver.

- Om vi tar trion som kommit in sist - Lushtaku, Rama och Paulinho - så har de ju inte spelat fotboll på länge. Paulinho hade inte spelat alls sedan i november, medan Lushtaku och Rama hade säsong men inte hade mycket speltid.  

- Jag har fått ta hänsyn till det tidigare, man har vetat redan på förhand att man måste byta ut dem för att de inte orkar 90 minuter.
Men nu känner jag att de börjar komma in i vårt spelsystem och är ikapp fysiskt. Vi har inte sett det bästa av dem än, det finns mycket kvar.

Publicerad 2011-05-29 kl 13:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå