Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Självkritisk Norling efter smällen mot Bajen: "Det faller på mig"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kollaps i andra halvlek mot Hammarby.
Då är Rikard Norling självkritisk.
- Det faller på mig, säger han.

Foto: Bildbyrån

Första halvlek var ganska jämn och IFK Norrköping hade ett par målchanser, framför allt Jacob Ortmarks friläge. Men bollen ville inte in.

Den andra halvleken var inte jämn.

Hammarby var bättre och vann med hela 3-0.

En tung smäll för IFK Norrköping som kom till Stockholm med fyra raka segrar.

- Vi hade så mycket större förhoppningar än så som det blev. Okej, Hammarby gör två fantastiska mål där det först är ett jättebra skott av Bojanic, och även Astrits mål sitter nog precis där det ska. Men duellerna innan och det vi kan påverka, det var inte tillräckligt bra. Jag var riktigt ilsk på bänken. Är det här vad vi ska acceptera? Jag kan inte känna så, säger Rikard Norling och fortsätter:

ANNONS

- Många spelare gör inte sin bästa insats i dag. När det är så många och så ofta så faller det mer på mig i slutändan. Taktiskt var det ändå okej, jag skulle nog absolut kunna tänka mig att göra samma igen. Men just det individuella på så många, det är där vi inte får till det och det behöver analyseras noga.

En matchavgörande situation var det som hände innan Hammarbys 2-0-mål. Jonas Eriksson i Discoverys studio var inne på att Jeppe Andersens tackling på Jean Carlos de Brito var vårdslös och kunde ha gett frispark och gult kort.

Men domaren Kaspar Sjöberg lät spelet fortsätta och då tryckte Darijan Bojanic in sitt andra mål i matchen.

När Fotbollskanalen frågar Norling om situationen så är han tydlig med att han inte vill gnälla på domaren.

- Det är möjligt att det skulle vara frispark. Men vi tappade väl bollen en gång innan det på eget bevåg. Sen händer det där, och passningen är väl inte hundraprocentig in i den duellen om jag inte är fel på det, den blir lite kort. Så det blir en 50/50-känsla av duellen. Det kan vi påverka och göra bättre. Sen om domaren blåser eller inte, det är det sista jag kan påverka egentligen. Vi hade andra bitar i vårt spel som inte var bra nog. Det var lite symptomatiskt för hur vi fick till det i andra halvlek, säger Norling.

ANNONS

Du kände inte att det var en matchavgörande situation?
- Om jag skulle sitta här och tycka synd om mig själv för det domslutet, när vi tidigare i matchen hade haft de chanserna vi hade och inte sätter dit den, då skulle jag vara ganska besviken om jag var Kaspar (Sjöberg, domaren), om jag sitter och gnäller över det. Vi har otroligt mycket mer att hämta hos oss själva. Jag känner inte att det var matchavgörande.

Rikard Norling var framför allt besviken på lagets andra halvlek och att för många spelare inte kom upp på en bra nivå.

- Duellspel, tekniskt utförande, med mera. Det var inte tillräckligt bra. Hade det varit så att det var en som föll ur ramen, men det var det inte. Det var för många och då måste jag gå in med stor självkritik.

Publicerad 2022-05-23 kl 08:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto