Skön streckpoäng för Ljungskile

Ljungskile fick 1-1 borta mot Gefle - och har nu fördel i streckkampen i allsvenskan. Poängräddare: Pascal Kondaponi.
-Klubben har bestämt sig för att vara kvar i allsvenskan, sade nigerianen efter matchen.

Pascal Kondaponi kom till Ljungskile i somras från den portugisiska division 2-klubben Deportivo das Aves.

I den första matchen på konstgräs blev han utbytt efter 20 minuter. I den andra på konstgräs gjorde han målet som kan rädda Ljungskile kvar i allsvenskan.
-Det är verkligen inte lätt att spela på konstgräs men vi tränade på det två gånger inför den här matchen och nu känns det bättre, sade Pascal Kondaponi, 27.

Hans mål betyder att Ljungskile fortfarande är två poäng före Gefle under kvalstrecket.
-Det här var en viktig poäng och ger oss moral och självförtroende, sade han.

Målet som gav 1-1 kom i den 62:a minuten.

-Det var en fin framspelning av Jörgen Wålemark och jag fick bollen på rätt ställe, sade Pascal Kondaponi som nickade in bollen som Jörgen Wålemark nickskarvade fram.

Matchbilden förändras efter halvtid när just Jörgen Wålemark kom in. Plötsligt hade Ljungskile två långa forwards som fick fast bollen i anfallet. Det resulterade i en del chanser.
-Jag är stolt över grabbarna, att de kan komma igen efter att domaren gett dem en straff, sade David Wilson, som var avstängd och följde matchen från ståplats.

Situationen han tänkte på kom i första halvleks slutskede. Gefles Amadou Jawo sprang ikapp med Ljungskiles Markus Senften, men i samma skede som Ljungskilemålvakten Colin Burns fångade bollen knuffade Senften till Jawo som föll.
-Jag vet inte hur jag ska formulera mig för att inte dra på mig böter, men han hjälper dem, sade Wilson och gav domaren Peter Fröjdfeldt en känga.

Men poäng blev det ändå för Ljungskile och det är nu inte bara i tabellen som skrällaget har en fördel, utan även det återstående programmet. Gefle har exempelvis både Kalmar och Elfsborg kvar att möta.

Gefletränaren Per Olsson var sansad trots tufft program och förlorade poäng i en sexpoängsmatch.
-Det är inget att säga om att det slutade 1-1. Vi började matchen bra men när de sätter in Wålemark i andra halvlek får de fast bollen på ett annat sätt, sade Per Olsson.