POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''Snart två Södertäljelag i allsvenskan''

I helgen kan Syrianska FC bli klart för superettan. Att gå upp från division 1 är bara ett delmål för Södertäljelaget.

- Till slut kommer det spela två Södertäljelag i allsvenskan. Det är ingen utopi utan det kommer bli så, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Samtidigt som lokalrivalen Assyriska är på väg upp i allsvenskan står Syrianska FC med ena benet i superettan. Laget toppar division 1 norra med tio poängs marginal och fem omgångar kvar att spela. Seger i derbyt mot Syrianska Botkyrka samtidigt som Gröndal förlorar och Vasalund tappar poäng betyder att laget är klart för superettan.

- Det kan gå, men det är inget som vi räknar med i den här omgången, försäkrar Melkemichel.

Syrianska har hela säsongen haft som mål att gå uppåt i seriesystemet. Assyriska är också på väg att infria sin dröm - comeback i allsvenskan. Misslyckas Assyriska väntar stekheta möten nästa säsong.

- Tänker man rent egoistiskt är det bättre om de är kvar i superettan med derbyn och allt vad det innebär. Men för Södertäljefotbollen är det roligare om de går upp.

Hur stor är rivaliteten mellan er? - Den är stor på det sportsliga planet. Vi sporrar varandra till de här framgångarna. Vi jagar dem och kommer hinna ifatt dem till slut, tror Melkemichel.

Syrianska har en lysande säsong bakom sig där de bara har förlorat en match. Den kom i vårmatchen mot Gröndal och enligt Melkemichel borde de inte ha förlorat den kampen heller.
- Inte för att låta kaxig, men jag tror att vi skulle hålla i superettan redan nu. Vi har mött många av dem lagen på försäsongen och jag tror att vi skulle komma någonstans i mitten.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-19 kl 12:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå