Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Snömögel hotar Trelleborgs premiär – hemmaderby kan bli bortaderby

Trelleborg kan tvingas spela premiären mot Malmö i motståndarens hemmaborg. Släpper inte snömöglet Vångavallens gräs tvingas Trelleborg byta plan: ”Det ser inte bra ut”.

Vintern har inte varit nådig mot de allsvenska klubbarna, och nu ser Trelleborg ut att få ta konsekvenserna av det hårda vädret. Snömögel gör att Vångavallen just nu är ospelbar.

- Jag är ingen gräsexpert, men med blotta ögat kan jag säga att det inte ser bra ut, säger Trelleborgs marknadschef Barbro Bengtsson till Trelleborgs allehanda.

Två veckor innan den allsvenska premiären kommer representanter från Svenska Fotbollförbundet ner till Trelleborg för att besiktiga planen. Anses planen då inte vara i spelbart skick tvingas TFF att flytta sin hemmapremiär till Malmös Swedbank stadion som är klubbens reservarena.

- Att flytta från vår hemmaborg är det sämsta tänkbara utgångsläget för alla, men vi vill träffas för att ha en plan B och att få till en överenskommelse med Malmö som är bra för båda lagen, säger Barbro Bengtsson.

Utbredningen av snömögel på Vångavallen är värre än någonsin enligt Trelleborgs kommuns planskötare Bengt Larsson.
Planen har gödslats och besprutats men nytt gräs kan inte växa ut innan möglet är borta.
Trelleborgs styrelse har redan varit i kontakt med MFF. Nästa vecka ska några representanter för Trelleborg sätta sig ned och diskutera ett eventuellt upplägg med Malmös vd Per Nilsson.

I nuläget har 7 500 biljetter redan sålts till premiären. Vad som händer med köpta biljetter vid en eventuell flytt finns det i nuläget inga besked om.

Felix Thorell

Publicerad 2011-03-11 kl 10:56
Annons
Annons
Annons