Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Söder redo för kontrakt: "En naturbegåvning"

Robin Söder har gjort succé i Göteborg i sommar. 17-åringen har gjort mål i tre raka allsvenska matcher - men än är han formellt bara med i u-truppen.

? Klart vi kommer att diskutera ett a-kontrakt för Robin framöver. Men just nu är det många matcher och det får gå före. Han är en naturbegåvning och har alla förutsättningar att bli riktigt, riktigt bra. En lugn och fokuserad kille. Om vi fått något bud på honom? Nej, ingen har ringt än, säger Göteborgs sportchef Håkan Mild till sportbladet.se.

I debuten mot Djurgården avgjorde den unga anfallaren på övertid. Efter det har det blivit ytterligare tre i allsvenskan - och dessutom ett i Champions League-kvalet mot Murata. Mot Basel var han också med och han har visat att han inte har något problem att möta europeiska storlag.

- Det är väl bara att gå in och köra. De är ju bara människor de också. Det var som vilken match som helst, nästan. Tycker tränarna att jag är tillräckligt bra för att spela ska jag visa att de gjorde rätt som satsade på mig. Och jag själv vill ta reda på hur bra jag är.

Mot Malmö lär den unga talangen spela från start igen - men han känner ingen press för ytterligare ett mål.

? Nu har jag gjort mål i tre allsvenska matcher i rad och folk vill säkert att jag gör ett fjärde, femte och sjätte också. Men jag måste se det på ett enkelt sätt. Jag är 17 år och ingen frälsare. Så länge jag kan bidra med något är jag väldigt glad.

I framtiden lär storklubbarna höra av sig. Och det är bra om de väntar - just nu känner sig Söder bekväm där han är.

? Tack, men nej tack. Jag känner att jag har mycket kvar att ge här hemma. Det är absolut för tidigt att flytta utomlands nu.

Däremot saknar han fortfarande ett a-lagskontrakt och ser fram emot när han får skriva på ett.

? Jag vet inte om jag får säga något om detta, men Håkan (Mild) har sagt att vi ska skriva ett. Men inte just nu eftersom det är så många matcher. Jag hoppas att det blir snart i alla fall.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-02 kl 15:50
Annons
Annons
Annons