Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sollis ilska mot agenten: "Fly förbannad"

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jan Gunnar Solli blåstes på två miljoner kronor av sin agent Jacob Laursen
Nu pratar Laursen ut i en intervju – vilket får Solli att reagera.
- Jag blev fly förbannad, säger den förre hammarbyaren till VG.

Konflikten mellan Jan Gunnar Solli och agenten Jacob Laursen grundar sig i avtalet norrmannen skrev på med New York Red Bulls säsongen 2011. Solli skulle få 200 000 dollar i så kallad sign on-bonus, men efter att pengarna betalats ut till Laursen fick han aldrig se röken av någon bonus och Solli har sedan dess försökt via rättslig väg få sina pengar

- Jag stod bara där som ett stort frågetecken, sa Solli vid tillfället i en intervju med norska TV2 för drygt ett år sedan.

Nu har Jacob Laursen gjort en längre intervju i tidningen Ekstra Bladet där han förklarar att han förlorade hela sin förmögenhet då aktiemarknaden kollapsade efter terrorattacken mot World Trade Center i New York 2001.

- Jag hade investerat i aktier och på bara några timmar försvann mellan 95-99 procent av min förmögenhet. Hela min besparing var borta på så kort tid, sa Laursen och förklarade att han blivit av med 20 miljoner danska kronor.

Men Jan Gunnar Solli ger inte mycket för Laursens förklaring. Den förre Hammarby-spelaren säger att Laursen framställer sig som ett ”offer” i intervjun och att han definitivt inte tycker synd om honom.

- Jag blev fly förbannad när jag läste om det i Ekstra Bladet. Att han intar offerrollen blir hela kronan på verket, säger han till VG.

- Det är mina besparingar. Det var pengar jag skulle köpa bostad för efter fotbollskarriären.

Jacob Laursen, själv en tidigare landslagsspelare för Danmark, gick i personlig konkurs och förklarar att han numera inte äger någonting.

- Jag vill inte ha något medlidande. Ingen ska tycka synd om mig. Jag kunde ha låtit bli att investera hela min fotbollsförmögenhet i aktier, jag kunde ha låtit bli att lita på fel människor och jag borde haft bättre dokumentation. Mitt liv tar inte slut här och det är ingen mening att sitta och tycka synd om sig själv.

I klippet ser ni den tidigare intervjun i TV2 med Jan Gunnar Solli.

Publicerad 2016-12-23 kl 15:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons