Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarna går hårt åt bangers på läktarna: "Förstör fotbollen"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Två knallskott ledde till att cupsemin mellan Djurgården och Malmö avbröts.
Nu vill spelare och ledare ha bort bangers från läktarna.
- Det förstör tyvärr fotbollen, säger Anders Christiansen till Fotbollskanalen.

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter att Malmö FF hade tagit ledningen med 1-0 genom Isaac Kiese Thelin i cupsemifinalen mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena i Stockholm i den första halvleken hördes ett knallskott. 

Därefter bröt domaren matchen och spelarna tvingades gå ner i spelartunneln. Enligt matchdelegaten på plats kom knallskottet som avbröt matchen från Malmö-sektionen. Men även ett knallskott innan matchen hördes, och det kom från hemmaklacken. 

Efter ungefär 15 minuter kom spelarna ut igen och matchen återupptogs.

MFF vann med 1-0 och efter slutsignalen gick spelare och ledare hårt åt folk som håller på med knallskott på läktarna.

ANNONS

- Det är tråkigt och inte optimalt. Jag tror inte att någon är nöjd med att det blir så. Alla vill se på fotboll, man vill ha tempo, och man vill inte ha sådana avbrott. Det tillhör inte fotbollen, säger Djurgårdens vänsterback Pierre Bengtsson.

Förstår du att domarna och förbundet vill markera mot knallskotten?
- Jo, det är klart. Om man vill ha bort det från svensk fotboll så handlar det om att markera. Det går ju ut över spelet och alla andra. Jag hoppas att det inte blir många fler matcher där det blir avbrott, för det är tråkigt.

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen håller med: 

- Det förstör tyvärr fotbollen. Jag tror alla spelare gillar stämning och inramning, men det får inte gå ut över säkerheten. Säkerheten är viktigast för supportrarna, domarna och spelarna. Så det är tråkigt att det blev ett stopp mitt i matchen. Det bryter rytmen, säger han.

ANNONS

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättar att det hade blivit ännu större konsekvenser om det smällt av ytterligare ett knallskott.

- Det smällde två gånger och därför bröts matchen. Om det hade hänt en gång till så hade matchen stoppats. Vi är bara glada att ingen skadades, säger han.

Vill man få bort bangers?
- Ja, det är klart att vi vill få bort det.

Publicerad 2022-03-21 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto