Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Spelarnas val: de var årets bästa domare

Foto: SCANPIX.

Glenn Nyberg och Pernilla Larsson.

Spelarna i allsvenskan och damallsvenskan har sagt sitt
Glenn Nyberg och Pernilla Larsson är årets domare.
- Jaha, det visste jag inte ens om, säger Nyberg till Fotbollskanalen.

Varje år skickar intresseorganisationen Spelarföreningen ut en enkät till samtliga klubbar i den högsta serien på herr- och damsidan. I enkäten får spelarna i respektive klubb utse Årets domare, Årets plan, Årets elva och Årets spelare.

På måndagen presenterades segrarna i den första kategorin, Årets domare. Vann priset gjorde i år Glenn Nyberg och Pernilla Larsson, som alltså fått flest röster av spelarna i allsvenskan och damallsvenskan.

Glenn Nyberg, 28, dömde i år 22 matcher i allsvenskan och delade på dessa ut 48 gula kort och två röda. Pernilla Larsson å sin sida dömde 18 matcher och delade ut 26 gula kort men inte ett enda rött.

- Jaha, det visste jag inte ens om, säger en förvånad Nyberg till Fotbollskanalen.

Varför tror du att du vinner det här priset?
- Jag vet inte, jag försöker att vara kommunikativ och öppen med mina domslut och kring hur jag dömer fotboll. Det är väl det spelarna gillar antar jag.

Vad säger du själv om din säsong?
- Okej. Jag tycker själv att jag blandar lite med prestationerna fortfarande, men jag är ju ung så jag hinner hitta en jämnhet. Sedan kanske man är extra självkritisk.

Glenn Nyberg är redan som 28-åring en av sju svenska Fifa-domare på herrsidan och han hoppas att han nu under nästa år får fler större matcher i allsvenskan.

- Jag vill ha bättre matcher i Sverige nästa år och jag vill även kunna få någon bättre match internationellt. Men just nu ligger mitt mål på att göra så bra matcher i Sverige som möjligt - och lära mig saker jag kan använda längre fram i min karriär. Jag har några år på mig

Spelarna har röstat fram dig - har du någon du vill ge ris eller ros bland spelarna?
- Jag tycker att alla spelare i allsvenskan är vettiga. Det finns ingen som utmärker sig negativt eller extra positivt. Vi har det bra inom svensk fotboll där det finns respekt för varandra.

Publicerad 2016-12-12 kl 16:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons