Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SPELARPANELEN: "Klassisk allsvenskan - SM-guldet står mellan fem lag"

Allsvenskan

Vad har varit höjdpunkten i allsvenskan hittils, hur blir höstsäsongen - och vilket lag vinner SM-guld?
Det här är veckans Spelarpanelen med Jonathan Levi, Mohanad Jeahze och Kevin Yakob.

Foto: Bildbyrån

JONATHAN LEVI, IFK NORRKÖPING

1. Vilket lag vinner SM-guld? Vad gör att laget imponerar på dig?
Det är många lag som går bra. En liten klassisk-allsvenskan på ett ungefär, där det inte varje år endast är ett eller två lag som flyter på som det kan vara i andra länder. Utan här är det allt som oftast fyra-fem lag (inte alltid samma lag) som är med och slåss om guldet. 

Tar man den senaste tiden så tycker jag Malmö, Hammarby och kanske framförallt Djurgården ser heta ut. MFF och DIF som är tunga och svårslagna med sina breda trupper, medan Bajen kanske lirar den bästa fotbollen. 

ANNONS

Sen har vi AIK som alltid lyckas tråckla sig med i toppen, oavsett hur de spelar. Förmodligen det laget som spelar minst attraktivt men de har en effektiv fotboll kombinerat med etablerade spelare. 

Till sist har vi då Häcken som är årets utropstecken av de lagen som fajtas om topplaceringarna. Snabb, skicklig och rolig fotboll som kryddas med seriens bästa spelare i Jeremejeff, gör att de har goda chanser att vara med hela vägen. 

 

2. Vad är din höjdpunkt eller det bästa som hänt på säsongen såhär långt? Varför?
Tyvärr så har de positiva höjdpunkterna för min och mitt lags del varit färre i år än tidigare. Underprestationer gör att vi ligger där vi ligger och har de resultaten som vi har denna säsongen. 

Samtidigt så finns där såklart tillfällen där vi kommit upp till nivå och skapat positiva grejor, tillsammans med våra supportrar. Och våra supportrar är just den delen som har varit lagets och stadens största höjdpunkt under året. Den uppbackningen och det stödet vi fått, de låga poängen till trots, är obeskrivlig.  Att lyckas snitta ungefär 10 000 åskådare de två senaste matcherna, i en stad som Norrköping, i juli månad, när vi då framförallt ligger på 11:e plats, är så imponerande. Uttrycket om att man behöver som mest stöd när det går som sämst är något som Peking-supportrarna lever upp till. 

ANNONS

 

3. Vad ser du mest fram emot med andra halvan av säsongen? Motivera!
Inget mer än att lyckas vända den negativa trenden vi har haft i Norrköping. De bra resultaten kommer inte att komma av sig själv och där finns inga snabba genvägar till framgång. Det vi måste göra att fortsätta komma till träningen varje dag och göra sitt yttersta. Och inte nog med det, utan även göra sitt allra bästa vid sidan av planen. Allt från sömn till kost och återhämtning. Det är dags att vända på det här skeppet. Det är i motvind drakar lyfter. 


KEVIN YAKOB, IFK GÖTEBORG

 

1. Vilket lag vinner SM-guld? Vad gör att laget imponerar på dig?
Svårt att säga, tycker att det känns väldigt jämnt i år och att inget lag har stuckit ut riktigt från mängden. Blir nog en fråga om vilka som kan få behålla sina nyckelspelare skadefria, jag tror att det blir avgörande!

ANNONS

2. Vad är din höjdpunkt eller det bästa som hänt på säsongen såhär långt? Varför?Matchen borta mot Sirius var väldigt skön att vinna, de är ett spelskickligt lag som är luriga att möta framförallt på deras hemmaplan. Det var extra skönt eftersom att det var första matchen efter sommaruppehållet samt att det var 30 grader när vi spelade vilket gjorde att vi behövde tömma oss totalt. Då är det alltid skönast att gå därifrån med tre poäng!

3. Vad ser du mest fram emot med andra halvan av säsongen? Motivera!
Ser fram emot att spela framför våra fantastiska supportrar, vi har haft ett otroligt stöd hela säsongen och har många mäktiga rivalmöten framför oss på hemmaplan. Bland annat Malmö FF, AIK, Hammarby och även derbyt mot Häcken ser jag nog fram emot mest där det lär bli extra häftig inramning!

ANNONS


MOHANAD JEAHZE, HAMMARBY IF

 

1. Vilket lag vinner SM-guld? Vad gör att laget imponerar på dig?
Svårt att säga. Känns som att det står mellan fem lag (Djurgården, Häcken, AIK, Hammarby, Malmö FF) nu. Alla har riktigt bra lag och satsar.

2. Vad är din höjdpunkt eller det bästa som hänt på säsongen såhär långt? Varför?
Höjdpunkten är målet mot AIK. Att få göra mål i ett Stockholmsderby är väldigt speciellt, synd att vi inte vann matchen.

3. Vad ser du mest fram emot med andra halvan av säsongen? Motivera!
Det ska bli kul att se vilka som är med de sista fem omgångarna. Känns som att det är fem lag det står emellan.

Publicerad 2022-07-28 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto