POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Spelprogram stoppar MFF från Milan-chans

IFK Göteborg - och inte Malmö FF - är sensationellt på väg mot en match mot Zlatans Milan.
- Det går helt enkelt inte för oss, svarar MFF:s sportchef.

- Det går helt enkelt inte. Vi har ett sprängfyllt spelprogram med Champions League-kval och allsvenska möten under sommaren, säger MFF:s sportchef Per Ågren till FotbollDirekt.se.

- Vi har ju tänkt tanken men i år får en sådan här match stå tillbaka för det sportsliga.

Per Ågren är förvånad över att IFK Göteborg har den italienska storklubben på gång för en träningsmatch, och säger att det hade känts mer naturligt med Milan på Swedbank Stadion - med tanke på en viss Ibrahimovic och dennes koppling till MFF.

- Jag kände inte till det här, men det är bara att gratulera Blåvitt om de ror iland detta.

Så sent som ifjol sommar hade MFF en ännu större fisk på kroken än Milan i FC Barcelona, då med Zlatan i laget. Den gången sprack det, men Per Ågren ser gärna att en liknande match blir av, trots den uppvisningskaraktär en sådan match får.

- Man får väga det sportsliga mot PR-värdet, men vi försöker ständigt få till matcher på Swedbank, bra matcher. Vi vill spela fler matcher än bara de 15 hemmamatcher vi har i allsvenskan.

Att ta ett lag som Milan till Sverige är förstås inte gratis - ofta kräver toppklubbarna en garantisumma, fritt uppehälle och procent på intäkter. Malmös tuffa ekonomiska läge är känt, men Per Ågren ser inte det som något som skulle stoppa en Milan-match.

- Man får väl göra en kalkyl på det i så fall. Men med Zlatan och den PR det skulle ge så känns det som att det skulle vara värt kostnaden, absolut.

Publicerad 2011-05-11 kl 13:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå