Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Splittrade känslor hos AIK: "Förstår att det kan sticka i folks ögon att jag säger det"

Allsvenskan

UPPSALA. Ett nytt tungt poängtapp.
Men Sirius-matchen var ett steg framåt för AIK, menar Mikael Lustig.
- Jag förstår att det kan sticka i folks ögon att jag säger det, lägger veteranen till för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

AIK hade chansen att ta in poäng på konkurrenterna i toppen av allsvenskan under söndagen, men då fick man nöja sig med en poäng borta mot Sirius.

- Prestationen är väl ett steg framåt, absolut. Vi har varit här på Studenternas förut och då mer haft känslan av att de dikterat matchen men jag tycker det var tvärtom nu. Vi gjorde det väldigt bra i det öppna spelet. Vi vann många bollar och kom rättvända mot deras mål, säger mittbacken Mikael Lustig.

- Jag förstår att det kan sticka i folks ögon att jag står här och säger att det är ett steg framåt, men där AIK är nu så får man tänka lite på framtiden också. Kan vi spela på det här sättet och fortsätta bygga på det kommer det bli bra.

ANNONS

Han utvecklar om läget som laget befinner sig i:

- Vi är lite i det där läget att vi måste få in lite turmål eller få en turstraff, att få lite hjälp på traven.

1-1-resultatet mot Sirius och de tidigare poängtappen mot Varberg och Degerfors får Lustig att tänka tillbaka på förra säsongen. Då åkte AIK på flera tunga smällar mot lag längre ner i tabellen - men lyckades ändå bli tvåa till slut.

- Det är frustrerande. Det var lite likadant förra året. I de matcherna vi bara skulle vinna för att rycka eller vara med i guldstriden så gick vi på en mina. Mot topplagen gör vi det bra. Det är ett annat typ av spel då. När vi möter lagen som vi ska slå är det en annan typ av "gameplan" och där har det inte riktigt gått vägen. Det får man vara ärlig att säga, säger Lustig.

Forwarden Nabil Bahoui ser, precis som Lustig, likheter med fjolåret vad gäller de sumpade möjligheterna mot lag längre ner i tabellen.

ANNONS

- Väldigt frustrerande. Det är lite som förra året. Vi har haft flera chanser när de andra lagen tappat. Förra året var vi helt uträknade men borrade ner våra huvud och jobbade hårt. Jag hoppas att vi kan göra samma sak i år. Vi tog stora kliv jämfört med Varberg-matchen, om man kan utgå från den. Men vi måste bli mer cyniska i båda straffområdena, säger Bahoui.

Kaptenen Sebastian Larsson är även han nedstämd.

- Jag är besviken över att vi inte gjorde vårt. Det här var en match som jag tycker att vi ska vinna. Det är för dåligt, säger Larsson.

Om det faktum att AIK inte lyckas utnyttja läget och knappa in på toppkonkurrenterna säger han:

- För dåligt. Jag tycker inte vi har rätt att stå och diskutera något tabelläge över huvud taget. Vi får fokusera på våra prestationer och ta ansvar för de prestationerna. Det är där vi är.

ANNONS

- Vi hade en aggressiv matchplan och vann boll konstant. Vi hade väldigt mycket av spelet men då måste vi vara vassare också. Då menar jag inte våra anfallare eller våra wings utan hela laget. Vi måste kunna göra mer med det övertaget vi hade.

Larsson är högst medveten om att AIK måste bryta sin dystra trend för att blanda sig i toppstriden på allvar.

- Det är klart att det är en oro. Det är sex matcher kvar och vinner vi inte matcher tar vi inte en Europa-plats.

Publicerad 2022-10-02 kl 21:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto