Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sportchefen: "Han kan bli en av de största i Djurgårdens historia"

Allsvenskan

Tino Kadewere gjorde debut för Djurgården under lördagen. Efteråt tokhyllades han av klubbens sportchef.
- Han kan bli en av de största i Djurgårdens historia, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.
- Jag ska göra det bättre än Nyasha Mushekwi här, säger Kadewere själv.

För tre veckor sedan blev allt klart. Då presenterade Djurgården anfallaren Tino Kadewere. Blåränderna hämtade in den 19-årige anfallaren, med A-landskamper för Zimbabwe på meritlistan, från Harare City.

Avtalet är ett lån med köpoption, men Djurgården har ett fyraårsavtal klart med talangen. Under lördagen gjorde så Kadewere debut i allsvenskan. I 4-2-segern mot Halmstad fick anfallaren hoppa in i den 82:a minuten och var nära att göra mål direkt, men en fotparad av Stojan Lukic stod i vägen.

Efter matchen fick han beröm av Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

- Han ser väldigt intressant ut. Han är fantastisk skicklig med boll och har en bra spelförståelse, säger Olsson.

ANNONS

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tar det ett steg längre.

- Tino har gjort ett fantastiskt avtryck både på spelare och ledare under tiden han har varit här. Det här känns jävligt spännande. Hans spelskicklighet är enorm och hans spelsinne är väldigt bra. Han har egenskaper som det inte finns något stopp på, säger Andersson.

- Han kan bli en av de största spelarna i Djurgården någonsin, absolut. Han har de egenskaperna.

Hur känns det att ha fått hit en sådan spelare?
- Fantastiskt. Att han väljer att komma till oss är glädjande. Det fanns andra alternativ. Att vi fick till den här dealen så smidigt och så bra... Vi har ett fyraårsavtal med honom och det känns riktigt, riktigt spännande.

Det var under ett besök i Sydafrika i sommar, där Djurgården träffade Mamelodi Sundowns för att diskutera Nyasha Mushekwis framtid, som blåränderna fick nys om Kadewere.

ANNONS

- Det handlar om tillfälligheter. Men vi fick en ganska klar bild och gjorde attacken redan där. Vi visste att det här var en chans man får en gång i livet, att vi var på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Då hade vi beslutsamhet direkt, säger Bosse Andersson.

Kadewere själv gör inte mycket för att tona ner förväntningarna på sig själv i Djurgården. Han är fylld av självförtroende.

- Jag njöt av minuterna jag fick spela och ser fram emot att få spela många minuter nästa gång. Jag kan göra mycket mer än vad jag gjorde i dag. Jag var lite nervös för det var min första match och det är första gången jag spelar en så stor match med mycket fans, säger anfallaren.

- Min "broder" Nyasha var här och jag vill gå i hans fotspår och göra exakt vad han gjorde, kanske göra det bättre än vad han gjorde.

ANNONS

Kommer du göra det bättre än Nyasha?
- Ja, det kommer jag.

- Nyasha gjorde mål och jag kan också göra mål. Jag kan också göra saker som du inte ens kan föreställa dig att jag kan göra.

Vad är det för saker?
- Fotboll är någonting som är inbyggt i mig, det bara finns i mig. Spelare som Messi, Ronaldo, de har allting. Alla deras lagkamrater förlitar sig på dem att de ska göra något för laget. Det var samma med mig i Zimbabwe, alla mina lagkamrater förlitade sig på mig. Så jag tror att jag kommer ta med mig det hit och göra samma sak här i Sverige.

Får du inte mycket press på dig då?
- Nej, det blir ingen press. Jag vet att Gud finns där och kommer göra allt. Jag kommer bara till matchen och allt är färdigt. Det är något som finns i mig.

Kadewere är medveten om att Bosse Andersson och Djurgården har stora förhoppningar på honom.
ANNONS
- Han tror på mig väldigt mycket. Han säger hela tiden att jag kan bli den bäste om jag fortsätter att jobba hårt.

Och ska man tro nyförvärvet kommer inte Djurgårdens fans behöva vänta länge innan han börjar leverera ordentligt.
- Det blir väldigt snart. Jag förväntar mig att göra en del mål under tiden som är kvar den här säsongen. I dag spelade jag bara en liten stund men om jag får chansen att spela längre så vet jag att jag kommer bidra till laget.

Kadewere ledde skytteligan i Zimbabwe när han lämnade för Djurgården.
- Jag är 19 år och har gjort två landskamper för landslaget. Jag är så stolt över mig själv att jag har gjort det. Min pappa, innan han gick bort, sa alltid att "du kommer inte spela länge i Zimbabwe. Du kommer spela i några månader och sedan flyttar du härifrån". Det är vad som hände. Jag spelade bara en halv säsong, gjorde sju mål och ledde skytteligan.
ANNONS

Vad drömmer du om att uppnå i Djurgården?
- Min dröm är bara att spela bra. Bara att vara en av de bästa spelarna i Sverige. Inte bara i Djurgården utan i Sverige.

Har du satt upp mål för vilka klubbar och ligor du vill spela för i framtiden?
- England är målet, det är den bästa ligan. Jag vill verkligen spela i Arsenal.

Hur länge dröjer det tills vi får se dig i Premier League?
- Jag vet inte, men snart. Om jag bara får chansen att etablera mig så vet jag att jag har chansen, avslutar Kadewere.
Publicerad 2015-08-29 kl 19:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto