Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ssewankambo om Peking-flytten - och tiden som klubblös: "Såklart inte kul"

Allsvenskan

Isak Ssewankambo är klar för Peking - efter en tid som klubblös.
Nu berättar han om IFK-flytten, och om vad som hände i somras.
- Det var surt att det inte blev något lag i somras, men nu löste det sig ändå och jag är glad över att vara i Norrköping, säger 26-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Isak Ssewankambo, som spelat allsvensk fotboll med Malmö FF, Östersunds FK och IK Sirius, skrev i förra veckan på ett kontrakt med IFK Norrköping över säsongen 2024.

Nu berättar 26-åringen om valet att flytta till Norrköping. 

- De visade intresse för mig, och jag tycker att det är en bra klubb, samtidigt som allt klaffade. Jag känner att det är bra för mig att spela fotboll här, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är även ett lag som spelar bra fotboll och brukar vara med i toppen. Det är ett bra lag och det är alltid skickliga spelare här, samtidigt som jag bara har bra minnen från när jag mött Norrköping.

ANNONS

IFK Norrköping hade i år en tuff säsong och slutade på tolfte plats i allsvenskan. Nästa år hoppas Ssewankambo på att Peking kan slåss i toppen av tabellen igen.

- Jag tror att Norrköping har som målsättning att göra bättre ifrån sig än förra säsongen, spela bra fotboll och vara med i toppen, vilket matchar min målsättning.

Vad har du för bild av Glen Riddersholm som tränare?
- Han verkar veta vad han vill och verkar vara ganska tydlig, vilket jag gillar.

Ssewankambo, som är mångsidig på planen, är vidare öppen för att spela på flera olika positioner och överlåter beslutet om plats på planen till Riddersholm nästa år.

- Jag kan spela på flera olika positioner, och där Glen behöver mig spelar jag, säger han. 

Ssewankambo kommer närmast från en tid som klubblös, då han i mitten av juni i år lämnade Sirius och inte skrev på för en ny klubb fram till att han nyligen blev presenterad av Peking. Enligt Aftonbladet ville Sirius förlänga med spelaren, samtidigt som tidningen hade uppgifter om att det fanns intresse från den schweiziska storklubben Zürich och en klubb i Turkiet.

ANNONS

Nu berättar Ssewankambo om vad det var som egentligen hände där och då.

- Det stämmer att det var ett kontrakt på bordet från Sirius, men jag tyckte att jag som framstående spelare borde fått ett bättre erbjudande, och det blev som det blev, då vi inte kom överens. Då var jag klubblös och sedan blev det inte helt som jag ville med de andra klubbarna. Det slutade med att jag inte hade ett lag, säger han.

Var det nära med någon klubb, Zürich eller Turkiet?
- Ja, det var nära med Turkiet, men det blir inte alltid som man vill, så det var surt att det inte blev något lag i somras, men nu löste det sig ändå och jag är glad över att vara i Norrköping.

Hur var tiden som klubblös?
- Det var såklart inte kul, då man vill jobba och spela fotboll, men jag fick lite mer egentid och fick jobba mer med mig själv, vilket heller inte är så dåligt. Det var en lärorik period.

ANNONS

Vad gjorde du under tiden du var ledig?
- Jag hälsade på vänner, var med familj och gjorde saker som man inte har så mycket tid för när man spelar, så jag hälsade på många vänner och tränade mycket. 

Nu ser Ssewankambo fram emot att få spela fotboll igen. Senast han spelade i allsvenskan var i slutet av maj i år med Sirius mot AIK på Friends Arena, och därmed finns ett stort sug efter att få spela igen.

- Jag ser mest fram emot att spela fotboll, att vara i ett lag, spela inför publik och allt annat som kommer med fotboll. Det är det jag ser mest fram emot.

Publicerad 2022-12-09 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto