POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

''Statistiskt sett blir det inte bättre med ny tränare''

Inför Djurgårdens IF - Gif Sundsvall
Djurgårdens förre guldtränare Sören Åkeby debuterar mot sin gamla klubb. Nu är tanken att han ska rädda kvar Gif Sundsvall i allsvenskan. Själv är Åkeby mycket väl medveten om hur svårt uppdraget är.

- Statistiskt sett blir det inte bättre med ny tränare, men jag hoppas och tror att Sundsvall hänger kvar. Tiden får utvisa om en ny röst kan påverka, säger Åkeby till FotbollDirekt.se.
Djurgården

Paul Lindholm, assisterande tränare:
- Jag tror att det kommer bli en liknande matchbild som den mot Norrköping. Vi kommer ha boll och Sundsvall bevakar positionerna. Det är viktigt att försöka få in ett snabbt mål så att man tvingar fram dem i banan.

Om Sundsvall:
- Tränarbytet kommer säkert innebära att de skärper till sig och får ut mer. Sundsvall kommer definitivt vara på tårna och jävligt taggade.

Om läget i laget:
- Mattias Jonson kan fortfarande inte vara med. Toni Kuivasto kommer tillbaka från avstängning.

Preliminär startelva:
Pa Dembo Touray - Patrik Haginge, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Jan Tauer - Andrej Komac, Markus Johannesson, Daniel Sjölund - Sebastian Rajalakso, Johan Oremo, Jones Kusi-Asare

Sundsvall

Sören Åkeby, tränare:
- Statistiskt sett blir det inte bättre med ny tränare, men jag hoppas och tror att Sundsvall hänger kvar. Tiden får utvisa om en ny röst kan påverka.

Sundsvall är ur form - vad finns det för snabb medicin? - Nej, det finns ingen snabb medicin utan det är tufft slit som gäller. Det är inget att förlora utan nu måste killarna jobba knallhårt. Jag jobbar med enkelheten och tränar på rollerna i laget.

Om Djurgården:
- Djurgården spelar 4-3-3 med lite nya spelare på nya positioner. Jag lägger inte så mycket vikt hur det såg ut mot Norrköping spelmässigt. Istället fokuserade jag på fasta situationer och hur de uppträdde där.

Om läget i laget:
- Ari Skulason och Billy Berntsson är skadade. Magnus Powell är avstängd.

Preliminär startelva:
Andreas Lindberg - Christian Söderberg, Stefan Ålander, Sverrir Gardarsson, Abubakar Tabula - Tobias Eriksson, Joel Cedergren, Robert Mambo Mumba, Linus Hallenius - Johan Patriksson, Hannes Sigurdsson

FD-kommentar:
- Djurgården har några tunga månader på Stockholm Stadion bakom sig. 1-1 mot IFK Norrköping var ännu ett jobbigt bevis på att något inte stämmer. Dif har bara orkat med en hemmavinst på de åtta senaste matcherna.

I Sundsvall hoppas klubben på en Sören Åkeby-effekt efter att ha skickat Per Joar Hansen. Giffarna är i hopplös form och den gamle guldtränaren har allt att vinna när han tar över ett lag i fritt fall mot superettan.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-04 kl 15:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå