Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stockholmsarenan godkänd - Hammarby: "Oerhört viktigt"

På måndagskvällen kom nyheten Hammarbysupportrarna väntat på i decennier. Klartecken för nya Stockholmsarenan.
- Oerhört viktigt, säger Dan Törnsten, styrelseledamot i klubben.

På sin hemsida presenterar Hammarby synen på kommunfullmäktiges bifall i arenafrågan. Det så kallade genomförandebeslutet innebär att i stort sett alla pusselbitar finns på plats inför byggstarten.

- Det är ett avgörande beslut för hela projektet. Nu är den övergripande och stora finansieringsbiten och den totala byggkostnaden klar, det är den man spikar nu. Nu har man alla kalkyler framme, man har ett driftsavtal med AEG klart och man har en byggherre. Utifrån det vet man kostnadsförutsättningarna, säger Dan Törnsten, representant för Hammarby IF FF och Hammarby Fotboll AB.

Han kallar hyresavtalet som de grönvita nu hoppas ingå för ”Hammarbys viktigaste genom historien”. Inga hinder återstår som kan stjälpa planerna, hävdar Törnsten.

- Nej absolut inte, nu blir det en ny arena, säger han.

Att Hammarby degraderats till Superettan har ingen betydelse, enligt honom. Däremot får det inte bli för dyrt om klubben ska ha råd att spela sina matcher på arenan.

Även Djurgården och AIK har flaggat för att eventuellt hålla sina evenemang där, men båda föreningarna jobbar även med alternativa lösningar.

Publicerad 2009-12-14 kl 23:54
Annons
Annons
Annons