Stolpe-in tog Häcken vidare

Bra lag har tur det heter det och Häcken var det lag som både hade tur och var bäst i cupmatchen mot Örebro. 1-0 av brassen Paulinho räckte för att Hisingelaget skulle säkra en plats i semfinalen i svenska cupen.

Kvartsfinal i svenska cupen och två matcher från spel i Europa - då valde Örebros tränare Sixten Boström att ställa ett reservbetonat ÖSK på benen mot Häcken.
Och kanske blev det lite för många förändringar i närkingarnas startelva, då laget inte alls förmådde att nå upp i samma fina nivå som i allsvenskan.

Varken John Alvbåge eller Roni Porokara ingick i Örebros startelva och då Häcken mönstrade praktiskt taget ordinarie lag, var det klar fördel för Häcken matchen igenom.
Men spelövertaget till trots - några mål blev det inte. Och när det väl gjordes från brassen Paulinho, krävdes det hjälp av stolpen för att bollen skulle gå in bakom Peter Westman.

Häcken hade flera chanser att stänga matchen i slutet av den andra halvleken men oförmågan att göra mål lyste igenom och trots att anfallaren Vinicius byttes in för att få ännu mer spets blev det "bara" 1-0 till Häcken. Inte minst lyste oförmågan igenom i den 77:e minuten och 79:e minuten när Paulinho och Vinicius fick varsina chanser att punktera matchen men avsluten var alldeles för tama för att kunna utgöra något rejält hot.

Gör IFK Göteborg "sitt jobb" mot Gefle på torsdagskvällen kan det mycket väl bli ett Göteborgsderby i semifinalen och Häcken har tidigare under säsongen i Allsvenskan visat att laget fullständigt saknar respekt för Blåvitt.

Även om Peter Gerhardssons lag är indraget i bottenstriden i allsvenskan lever drömmen om spel i Europa i allra högsta grad.

Publicerad 2009-07-08 kl 21:35