POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Stolt Lasse Nilsson fixade tredje raka

0-1 blev 2-1. Elfsborg fortsätter att vinna och det med ett delvis nykomponerat lag.
Magnus Haglunds förändringar skickar upp guldfavoriteni absoluta toppen.
- De tillförde fysik och energi och det påverkade oss positivt. säger Haglund.

Elfsborg tog tre poäng och är uppe på andra plats.
Trots en mindre bra insats mot Norrköping så blev det 2-1 och ännu en seger och den tidiga krisen ser nu ut att vara borta.

Annars började det illa.
Martin Smedberg Dalence tystade Elfsborg med ett ledningsmål efter en timme med en fin bollknorr fram till 0-1 David Wiklander.

- Vi kanske blev lite för bekväma och trodde att det skulle lösa sig av sig självt. Och ett tag kändes det som att det var VM i felpassning, säger exproffset och målskytten Lasse Nilsson i Canal+ efter matchen.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund såg matchen på samma vis.
David Elm och Oscar Hiljemark kom in och tillsammans med en revanschsugen Stefan Ishizaki och Lasse Nilsson, som imponerar alltmer - så gick det att vända den här matchen - trots tomrummet efter sjuke Anders Svensson.

- De tillförde fysik och energi och det påverkade oss positivt. Sedan gjorde Lasse Nilsson en bra match, säger Haglund.

Tjugo minuter före slutet var det kvitterat.
Och det var Ishizaki som fick med sig en poäng i protokollet i sin comebackmatch när han hittade in med en boll till Andreas Augustsson som förlängde till Lasse Nilsson som nickade in 1-1.

- Jag brukar säga att jag aldrig gjort några enkla mål i karriären. Men nu höll jag mig framför målvakten och hade lite tur och kunde styra in den, fortsätter Nilsson.

På slutet hasade sig ett tröttkört Norrköping fram - även om Elfsborg fick akta sig för en sådan som Gunnar Heidar Thorvaldsson som bland annat hade en boll på mållinjen.

Men Elfsborgs 2-1-mål gav Elfsborg rättvist slutordet  - och återigen var det Ishizaki som fixade en assist med ett inlägg med krut i som Hult kunde rulla in.

- Det jag ser i dag är att vi tar tre poäng och det är det allt handlar om i slutändan. Vi spelade inte som vi ska men jag är väldigt glad och stolt över att vi rodde det här i hamn, säger Lasse Nilsson.

Publicerad 2011-05-09 kl 22:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå