Storförlust för Peking i Alms debutmatch

Andreas Alms första match i Peking slutade i storförlust.
IFK Norrköping förlorade mot danska Lyngby med 4-1 på fredagen.

IFK Norrköping sparkade igång 2024 i Köpenhamn på fredagen. Detta var den nye tränaren Andreas Alms första match för klubben.

Danska Lyngby BK stod för motståndet - men matchen gick inte riktigt i dur för östgötarna.

Redan efter 36 minuter ledde Lyngby med 4-0.

I andra halvlek fick "Peking" lite fart på spelet och kunde reducera. 19-årige Leo Jonsson gjorde 4-1 efter 55 minuter. Närmre än så kom inte Norrköping.

Nyförvärvet Amadeus Sögaard fick även premiärspela för klubben. Han klev in i den andra halvleken.

Huvudtränaren Andreas Alm ger sin syn på matchen på IFK:s hemsida:

- Det var skönt att få spela match, det är så mycket bättre än att träna eftersom det verkligen ger något att förhålla sig till - ett resultat och framför allt en prestation. Sen är det klart iögonfallande med 4-0-underläge så tidigt i första halvlek, därför var det särskilt skönt att vi ändå kunde gå ut och vinna andra halvleken med den "andra elvan", säger Alm.

Alm menar vidare att det finns saker och ting att jobba med.

- Jag tycker att tempot i försvarsspelet i den första halvleken ger oss en viktig "takeaway" och en riktning för vad vi behöver jobba med. Sen tycker jag även att det genom matchen finns en rad bra anfall att ta med sig. Vi lyckas inte hantera tempot konsekvent idag, varken på boll eller utan boll - det är där vi brister, säger han fortsätter:

- Med det finns många saker jag tar med mig. Jag har fått se spelarna med varandra i olika konstellationer, i vind och regn, i motgång och medgång. Som sagt, det finns många delar och insikter att ta med sig.