Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Större intresse för division 6-match än allsvenskan"

Allsvenskan

Henok Goitom, Bojan Djordjic, Nebojsa Novakovic, Klebér Saarenpää. Nu kan de dra tusentals åskådare - till en division 6-match. Seriefinalen mellan Kista Galaxy och Plavi Team har fått flyttas på grund av förväntat publiktryck:
- Årets match, större än AIK mot Dnepr i Europa League, säger spelaragenten Nenad Lukic.

Det blir stjärntätt på Skytteholm på fredag: Kista Galaxy, välkänt genom grundarna Henok Goitom och Bojan Djordjic spelar seriefinal i division 6 mot Plavi Team – och Kista Galaxys motstånd är inte direkt anonymt heller.

Plavi Team kommer upptoppade med en trojka tränare med tunga spelarmeriter: Nebojsa Novakovic (AIK), Klebér Saarenpää (Syrianska) och Azrudin Valentic (Assyriska). Novakovic och Saarenpää välkända namn i Sverige också som spelare, men även Valentic har bra spelar-CV; bland annat var han en gång i tiden högaktuell för Napoli.

Matchen har redan fått flyttas till Skytteholms a-plan på grund av den förväntade publiktillströmningen. Spelaragenten och förre AIK-forwarden Nenad Lukic kommer spela i Plavi Teams anfall, och han är heltaggad:

ANNONS

- Det är årets match, större än AIK:s Europa League-match mot Dnepr! Det kommer bli en grym tillställning, det är större intresse för den här matchen än för många allsvenska matcher, säger Lukic till FotbollDirekt.se.

- Vi brukar spela på den sämsta planen de har, men de har fått flytta den nu. De borde flytta den till Råsunda när de ändå håller på (skratt).  Jag kommer inte ihåg när jag var så taggad inför en match sist, det är knappt så att jag var det någon gång i AIK.

Det är inte bara seriefinal, men också säsongens sista match och alltså helt avgörande. Serieledande Kista Galaxy har tre poäng upp och åtta plusmål, så det vill till att Plavi Team öser på för fullt framåt.

Vad kan vi förvänta oss av till exempel Nebojsa Novakovic? 

- Han sätter en frispark i alla fall, det kan jag utlova. Nej men Nebojsa är riktigt bra, och samma med Klebér och Valentic, de håller bra på den här nivån. Vårt lag håller bra klass, sedan är det ju inte så ofta som just de här killarna kan vara med på grund av sina tränaruppdrag. Men på fredag är alla beredda.

ANNONS

Nenad Lukic har för övrigt själv hittat målformen. På de senaste fyra matcherna har han stänkt in 15 mål – men nu är det mer ”modesta” förväntningar på målskörden.

- Nu är det seriefinal och ett bra lag vi möter, så jag kan nog inte räkna med att göra mer än ett par-tre mål tyvärr, säger Lukic och skrattar.

 

Publicerad 2012-10-03 kl 11:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto