POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Succé-Conny tar inga risker - försvarsprio efter Ekstrands flytt

Helsingborg gör som förra vintern - satsar på försvarsspelet. Succémanagern Conny Karlsson tar inga risker efter Joel Ekstrands flytt.
- Vi kommer att lägga mycket tid på försvarsspelet under vintern.

- Vi kan inte blunda för att Joel Ekstrand har försvunnit. Vi behöver lägga extra tid på försvarsspelet, slår Helsingborgs manager Conny Karlsson fast för FotbollDirekt.se.

Vid den här tidpunkten förra vintern hade den gamle Uefacuphjälten från 1982 sensationellt tagit över Helsingborg.
57-årige Karlsson tog snabbt beslut om det var ett stabilt försvarsspel som skulle överbrygga tomrummet efter Henke Larsson som hade tagit tack och farväl.
Vintermånaderna gick med det mest åt till att bygga laget defensivt. Och så rätt det blev.
Helsingborgs försvarsspel blev snabbt ett allsvenskans bästa och HIF slapp en svacka efter Larsson-eran.

Nu vill Conny Karlsson på nytt lägga extra tid på försvarsspelet. Försäljningen av Joel Ekstrand har gjort honom vaksam på backlinjen som nu kommer att hamna i absolut fokus.

- Ja, i början i alla fall. Vi kommer nog inte att lägga lika mycket tid som förra säsongen men det blir ändå viktigt för oss i början. Jag vill snabbt se så att vi inte förlorat i trygghet.

Lägg där till att Ekstrands ersättare inte finns med under det två veckor långa träningslägret nere i Portugal som startar kommande tisdag.
Säsongens första riktiga test - utan möjlighet för HIF:s manager att spela in ersättaren.

- Det är troligt att det är så. Men det är ändå ingenting som oroar mig, inte med en så lång försäsong och så förberedda jag ändå känner att vi är på Joels flytt.
- Vi vet ju hur vi vill ersätta honom - så jag känner mig ganska lugn.

Situationen hade kort och gott kunnat vara betydligt svårare.
För om Karlsson får välja hade det ändå varit värre att bli av med ett offensivt toppnamn.
Så viss lättnad finns ändå där över att det inte var Alexander Gerndt eller Rasmus Jönsson som försvann.

- Ja, utan några jämförelser i övrigt så är det klart att det är lättare att ersätta en mittback än en anfallare som gör många mål.

Ni har så mycket större förväntningar på er inför den här säsongen och har förlorat en nyckelspelare - är du rädd för att misslyckas?
- Det är klart att det finns en nerv men det ska det finnas - men jag är verkligen inte rädd för att misslyckas, säger Karlsson och fortsätter:

- Men visst är förväntningarna mycket högre på oss den här säsongen. Det här blir en mycket större utmaning än förra säsongen. I fjol fick vi en ganska behaglig försäsong och start på säsongen.

Publicerad 2011-01-19 kl 13:51
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå