Succé direkt för Hysén - avgjorde premiären

Nanne Bergstrand varnade för Tobias Hysén inför dagens premiär. Varningen gick uppenbarligen inte fram till Kalmars spelare. Anfallaren avgjorde nämligen matchen med sina två mål.

Tobias Hysén gjorde 18 mål i fjol. Efter dagens premiärmatch är han redan uppe i två. Utöver målen dominerade Hysén spelmässigt och måste ha blivit än mer proffsaktuell efter succépremiären.

- Ja det var kul, vi får med oss tre blytunga poäng härifrån. Kalmar hade mycket boll, så fick en del omställningslägen. Det är precis så vi vill spela på bortaplan, säger Tobias Hysén till TV4.

Kalmar startade premiären bäst. Efter bara fem minuter sköt Erik Israelsson i ribban.
Några minuter senare fick Kalmar straff efter att debutanten Alexander Faltsetas kört över Ricardo Santos bakifrån. Fram stegade Daniel Sobralense, men lyckades inte överlista Kim Christensen.

- Vi får tacka Kim för straffräddningen. Han räddar oss i början, säger Tobias Hysén.

Efter en halvtimme sprang Hysén rätt på en djupledsboll och 1-0 var ett faktum för Göteborg. Efter målet tappade Kalmar initiativet och göteborgarna kunde gå in med en säker ledning i halvtid.

Direkt i inledningen av andra halvlek utökade Hysén ledningen till 2-0 efter en ny djupledsboll, där han först tunnlade en Kalmarförsvarare för att sedan placera in bollen säkert i mål bakom Petter Wastå.

Kalmars målvakt skulle få mer problem lite senare. I den 67:e minuten missbedömde han en höjdboll som Hjalmar Jonsson påpassligt nickade in. 3-0 till IFK Göteborg - som också blev slutresultatet.

Publicerad 2010-03-13 kl 18:31