Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Suljic hoppas på fortsättning i Häcken: "Jag trivs utmärkt"

Allsvenskan

Ali Suljic anslöt i somras till BK Häcken. 
Nu hoppas han på fortsättning i Hisingenklubben.
- Jag trivs utmärkt, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Ali Suljic, 21, bröt i februari med Chelsea efter fyra år i klubens akademi och anslöt i somras till BK Häcken för spel i allsvenskan. Han skrev på ett kontrakt över den resterande delen av säsongen, men med en option på ytterligare tre år.

Än så länge är han däremot inte noterad för någon allsvensk match, då han till att börja med behövde tid att komma i form igen. 

- Jag kom i juli och visste att jag behövde fyra, sex månader och att komma igång med träning och sedan U21 först för att sedan ta det därifrån. Nu känner jag mig i väldigt bra form, det var längesedan jag var så bra tränad. Det har varit ett väldigt bra jobb med fystränarna och övriga ledare. Jag har har även utvecklats väldigt mycket under tiden, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Suljic tycker sig närma spel i allsvenskan, men vill inte spekulera i om det blir debut före säsongens slut. 

- Det är svårt att säga. Jag har spelat fyra, fem matcher i U21 nu och känner mig bättre och bättre hela tiden. Det är viktigt med matchsel och viktigt att få 90-minutersmatcher. Jag kommer i bättre matchform hela tiden och är för tillfället i väldigt bra form, säger han. 

Han har samtidigt tuff konkurrens om en plats i startelvan med bland annat Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Johan Hammar, Juhani Ojala och Emil Wahlström. 

- Ja, det är tuff konkurrens. Det är bra att fortsätta att träna på. Jag visste att det skulle bli tufft med matchspel och starter, så det är bara att komma tillbaka, få upp formen ännu mer och se vad som händer i november. 

För Suljics del närmar sig hans kontrakt ett slut vid årskiftet, men det kan också bli en fortsättning om optionen på ytterligare tre år utnyttjas av parterna. 

ANNONS

- De första sex månaderna handlade om att komma igång igen, så vi får sätta oss ner i november och se vad som händer. Jag tänker inte på det i nuläget, då jag bara vill träna på och fortsätta utvecklas. Jag har det dock lite i baktanken, men jag trivs utmärkt i klubben och känner verkligen att jag utvecklas bra här. Det är bra ledare och allt är jättepositivt. 

Skulle du vilja stanna kvar i Häcken?
- Ja, absolut. Jag är öppen för det. Jag trivs utmärkt, så det är ett enkelt svar. Det är en väldigt fint klubb med fina personer runt omkring klubben. 

Häcken ställs på söndag mot Östersund på Bravida Arena i allsvenskan. 

Publicerad 2018-10-17 kl 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto