Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundsvall efter uppgifter om Blåvitts intresse för Sibila: "Svårt att se att han ska välja dem"

Allsvenskan

Ferran Sibila är enligt GP ett namn som intresserar IFK Göteborg.
Giffarnas sportchef Urban Hagblom är dock hoppfull.
- Jag har svårt att se vad det är som ska göra att han ska välja dem, säger Hagblom till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundsvall har imponerat stort under den allsvenska säsongen. Laget, som var kraftigt nederlagstippat inför säsongen, ligger inför slutspurten av serien på en sjunde plats och har överträffat alla förväntningar.

På tränarbänken har huvudtränare Joel Cedergren fått stöd av spanjoren Ferran Sibila och just Sibila är enligt Göteborgs-Posten ett namn som intresserar IFK Göteborg i jakten på en ny assisterande tränare till Poya Asbaghi till nästa säsong. Alf Westberg fick lämna sin post samtidigt som sportchef Mats Gren fick sparken. Just nu vikarierar Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller som assisterande tränare, vilket initialt är tänkt att vara upplägget säsongen ut.

ANNONS

- Jag trivs här. Jag är väldigt glad och nöjd med tillvaron, men jag har inte bestämt mig om framtiden. Mitt fokus är att se till att vi avslutar de här fem matcherna med Sundsvall på ett så bra sätt som möjligt. Sedan ska jag ta mig tid och fundera på hur jag ska göra, sa Sibila till GP under gårdagen.

Urban Hagblom är sportchef i Gif Sundsvall och han säger till Fotbollskanalen att man har goda förhoppningar om att kunna behålla Sibila.

- Det får spekuleras bäst det vill och det är väl ett kvitto på att vi gör bra saker när det blir intresse för representanter i Gif Sundsvall. Jag har svårt att se vad det är som ska göra att han ska välja dem (Göteborg) i stället för Gif Sundsvall, men det är ju Ferrans beslut. Jag känner mig inte orolig att han hamnar i någon annan svensk klubb, säger han.

ANNONS

Varför har du svårt att se honom i IFK?
- För att det är en betydligt mer spännande utvecklingsmiljö i Gif Sundsvall.

Enligt Hagblom är knäckfrågan i stället den sociala biten för Sibilas del. Avståndet hem till Spanien är ett hinder i strävan efter en förlängning, erkänner han.

- Jag upplever det som positiva signaler. Det finns alltid detaljer i det, men det är nog inte utifrån de sportsliga utmaningarna och situationen i Sundsvall utan mer utifrån att det är långt hem till släkt och vänner. Det är en bit till hans hemmiljö, det är det som stökar till det och det gör ju ingen skillnad var man än befinner sig i norra Skandinavien. Det är långt hem till Katalonien.

Så sportsligt är Ferran sugen på att fortsätta men det finns en aspekt vad gäller avståndet till Spanien som gör att det inte är klart?

ANNONS
- Ja, det är en social situation som Ferran måste få svara på. Vi försöker göra allt vi kan för att det ska bli bra i Sundsvall.

Sundsvall hoppas även kunna förlänga med anfallsstjärnan Linus Hallenius och spanjoren David Batanero. Hallenius har möjlighet att lämna i vinter, samtidigt som Batanero har kontrakt även över nästa år. Hagblom beskriver det som att man har en bra dialog med båda.

Att Sundsvall har haft det jobbigt ekonomiskt sätter inte några käppar i hjulet, enligt Hagblom.

- Vi har ekonomi för att se att spelarna som vi önskar ha kvar är kvar i Sundsvall. Inga tvivel kring det. Sedan har vi självklart en begräsning, men det kommer inte att stå och falla med att vi måste sälja en spelare. Så är det inte. Vi har inte astronomiska ekonomiska förutsättningar men vi har tillräckligt som gör att vi gör bedömningen att om de (spelarna som klubben vill förlänga med) är kvar i Sverige så är de kvar i Sundsvall. Så kan jag säga.

ANNONS
Publicerad 2018-10-18 kl 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto