Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundsvall kan ha ersättare klar till Sibila inom kort: "Ett huvudspår vi hoppas kunna slutföra"

Allsvenskan

Ferran Sibila lämnar Gif Sundsvall.
Men ”Giffarna” har varit förberett.
- Vi har ett huvudspår som vi jobbar mot och hoppas kunna slutföra, säger sportchefen Urban Hagblom till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Under fredagen gick Gif Sundsvall ut med att Joel Cedergrens assisterande tränare Ferran Sibila lämnar klubben av personliga skäl. Avståndet hem till Katalonien har helt enkelt varit för långt.

- Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner. Det är ett tufft beslut att ta eftersom jag inte tror att lagets resa är över, men ibland måste man fatta tuffa beslut, sa Sibila i ett uttalande.

Sportchefen Urban Hagblom berättar för Fotbollskanalen att man varit förberett på att Sibila skulle kunna lämna – och att man redan nu samtalat och träffat en tänkt ersättare.

ANNONS

- Vi har ett huvudspår som vi jobbar mot som vi hoppas slutföra. Men det kan vara ett beslut som tar en tid. Det är ingen stress från vår sida, vi känner oss rätt trygga där. Det viktiga är att det blir rätt person, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi har varit förberedda eftersom vi har en oerhört bra relation och dialog med Ferran.

Vad gäller de spelare som i dagsläget sitter på utgående kontrakt hos Sundsvall, namn som Linus Hallenius, Eric Björkander och Dennis Olsson säger Hagblom:

- Vi jobbar knallhårt för att hitta lösningar med spelare vars kontrakt gått ut och som vi vill behålla i ”Giffarna”. Men det är nog en process som inte blir klar förrän framåt månadsskiftet.

Hagblom säger också att det inte kommit några bud på spelare under kontrakt i Sundsvalls trupp.

Publicerad 2018-11-16 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto