Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Super-Bo” tillbaka – startar klubbrådgivning med Bosse Lundquist

Allsvenskan

Bosse Lundquist och Bosse Andersson tog Djurgården till framgångar.
Nu startar de företag ihop med en tredje Dif-avhoppare:
- Vi har ett antal uppdrag klara, säger ”Super-Bo” till fotbollskanalen.se.

Hösten 2008 var Djurgården i fritt fall och klubbens skakades av maktkamper. Det blev också slutet på Bosse Anderssons tid som sportchef eftersom han självmant valde att sluta. Även Bosse Lundquist lämnade ordförandeposten i klubben efter att ha blivit uppmanad av olika grupper att kliva av.

Under duons ledning hade Dif varit extremt framgångsrikt stora delar av 2000-talet och tagit tre SM-guld och även några cupguld men de skildes åt hösten 2008.

Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att Bosse Andersson och Bosse Lundquist startat ett företag ihop med en tredje Dif-avhoppare, tidigare ekonomichefen Henrik Berggren.

ANNONS

- Jag och Henrik är majoritetsägare och kommer att jobba operativt, sedan är Bosse Lundquist med på ett hörn. Han tror på affärsmodellen och har satsat lite i det här, säger Bosse Andersson.

Det är ingen hemlighet att Bosse Lundquist och Bosse Andersson på slutet drog åt olika håll i Djurgården, men det är inget som stör dem:

- Ah, vi har haft olika åsikter men det är inga konstigheter och det här är väl ett kvitto på det arbete som jag och Henrik gjort tidigare i Djurgården.

Även förre Dif-basen Bosse Lundquist är nöjd med den nygamla konstellationen:

- Vi jobbade ihop i tio år, hade väldigt kul tillsammans och lyckades dessutom ganska bra. Så jag ska väl mest vara med som mentor och tycker att det ska bli roligt, säger Lundquist.

- Jag tycker att Bosse och Henrik är väldigt duktiga. De stod bakom många av Djurgårdens framgångar under de år vi var tillsammans, och då arbetade vi ihop nästan dagligen. Och jag tycker att det låter kul.

ANNONS

Sedan Bosse Andersson slutade som sportchef hade han lön av Djurgården i två år och då snickrade han på huset och funderade på framtiden:

- Jag har fått flera förslag och några som gett mer pengar än det här, men det här känns spännande och vi har tid och tålamod att jobba med det och utveckla det, säger han.

- Vi ska vara en resurs till klubbar som kan sakna kompetens på olika områden.

Det nystartade bolaget heter Club Consulting Scandinavia AB och registrerades tidigare i år och ska ha följande verksamhet: ”Bolaget ska bedriva konsultverksamhet gällande sport och ekonomi riktad mot idrottsklubbar och därmed förenlig verksamhet.”

- Vi kommer att jobba mot olika klubbar och ta olika uppdrag och vara en resurs för klubbarna. Det kan handla om scouting av spelare, rådgivning vid försäljningar och även hjälp att skaffa kapital för affärer. Fast vi är ödmjuka och det får ta sin tid att bygga upp det här. Vi har ett antal uppdrag klara, säger Bosse Andersson.

ANNONS

Några du kan avslöja?
- Nej.

Kan du ta uppdrag av Djurgården?
- Djurgården har ett antal gånger frågat mig om vad jag kan göra för att hjälpa, och om jag kan hjälpa till med att sälja spelare. Så ja, jag kommer att ta ett uppdrag för Djurgårdens investeringsbolag men kan inte säga mer om det.

Redan har Club Consulting Scandinavia AB haft en framgång i form av Gefles nya ghanes: Zakaria Abdullai som Bosse Andersson rekommenderade till Gefle och som enligt uppgift ska ha upptäckts via youtube.

- Haha, det är många som fastnat för det, men det stämmer inte, vi hade bra koll på honom.

Det finns ett regelverk för agenter – hur hanterar ni det?
- Det vet vi och vi kan inte förhandla men vi kan vara rådgivare till klubbarna, säger Bosse Andersson som säger att i dagsläget finns inga planer på att jobba med spelare och därmed ta en agentlicens.

ANNONS
Publicerad 2011-04-19 kl 23:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto