Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Superettans skyttekung om havererade flytten: "Tråkig historia - beställde en biljett och åkte hem"

Allsvenskan

MARBELLA. Superettans skyttekung har skrivit på för ÖSK.
Länge såg det dock ut att bli Polen, men flytten havererade. 
- När jag var där nere så beställde vi en biljett och åkte hem i stället. Det var inte harmoni i den klubben direkt, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Nyligen presenterade Örebro anfallaren Erik Björndahl, som närmast kommer från spel i Degerfors. Björndahl vann skytteligan i superettan på 20 mål - och året dessförinnan, hans första i superettan - blev det 14.

Efter säsongen var Björndahl eftertraktad och det mesta talade länge för att det inte skulle bli ÖSK. Örebro och Degerfors kom nämligen inte överens om villkoren och Björndahl valde då att åka till Polen för att skriva på för Korona Kielce. Det fanns även intresse från Sydkorea, Norge och Danmark.

Väl i Polen blev det dock inte som han tänkt sig. Inte alls. 

 - Jag fick ett kontraktsförslag och klubbarna var även överens. Jag var nere i Polen och skulle läkarundersökas och skriva på. Men allt som var utlovat var inte riktigt sant och det blev en tråkig historia när jag var där nere, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- När vi åkte ner så hade vi tackat ja och allting. ÖSK var med i bilden även innan det och det var egentligen det vi ville, men när det här dök upp och Degerfors och ÖSK inte hade hittat en lösning så var det huvudspåret i en veckas tid. Men efter tre, fyra dagar dagar där nere byttes det direkt.

Björndahl förklarar att det blev hela blev en aning kaotiskt.

 - Presidenten var den som ville värva mig men tränaren visste inte vem jag var. Sedan skulle det kickas sex spelare och jag fick en bild som inte alls stämde överens med den jag hade innan jag åkte ner.

Anfallaren gjorde fystester och såg även laget spela en match. Sedan började det gå utför.

- När jag gjort testerna så blev allt bara otydligare och otydligare. Tränaren visste inte vem jag var och ville se mig i träning. De hade Wyscout (analysprogram red. anm) och highlights och allting att titta på. Det var inget av det som var sagt innan. Allt var klart. Presidenten gick in och sa det men han ville inte köra över tränaren. Det var lite fulspel bakom det, så det kändes inte alls bra att flytta ner dit med familjen.

ANNONS

Så det gick åt skogen där nere när du var på plats?
- Ja exakt. När jag var där nere så beställde vi en biljett och åkte hem i stället. Det var inte harmoni i den klubben direkt.

Efter att flytten till Korona Kielce havererat så låg han på för att försöka få igenom flytten till Örebro i stället.

- Jag kom ihåg att jag ringde min agent, för han skulle komma ner till Polen för att skriva avtalet. Han blev dock stoppad av agenturen från Polen som hade kontakt med presidenten bara för att det började bli oklarheter. Då kände jag direkt att vi skulle jobba in ÖSK. Det låg aldrig på is även om jag var där nere. Det var lite turer och det var lite jobbigt att inte veta, men det hör till fotbollen lite. Det var skönt när det väl blev klart med ÖSK och att man verkligen får fokusera och köra.

På måndagen spelar Örebro sin första match under lägret i Spanien. De ställs mot Viktoria Plzen och matchen visas på Sportkanalen samt på cmore.se. 

ANNONS
Publicerad 2020-02-03 kl 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto